Това, което е по-вероятно да се случи, но не се

...
Това, което е по-вероятно да се случи, но не се
Коментари Харесай

Проф. Йончев: Кибервойна между Иран и САЩ е по-вероятна от реалната

Това, което е по-вероятно да се случи, само че не се разяснява, е кибервойна сред Иран и Съединени американски щати, защото към този момент 10 години двете страни имат една територия, на която равнопоставено се сблъскват.
Това разяснява пред БНР проф. Димитър Йончев, експерт по национална сигурност и учител в Нов български университет.

„ Съединени американски щати съумяха да блокират съвсем 1000 центрофуги за обогатяване на уран посредством хакерски атаки. Иранците направиха един департамент от хакери, направиха киберзащита и направиха няколко основни удара в Съединени американски щати “.

„ Логиката на събитията не води към война сред Иран и Съединени американски щати. Малко се бяха поразвълнували специалистите и политиците. Малко механично и без мисъл се приема фактът, че светът е световен и че има взаимни зависимости. А това е ужасно значимо “.

Той акцентира, че към този момент 40 години нямаме оповестена война сред страни.

„ Има международен демократичен пазар – той желае всеки гражданин на планетата да му стане клиент. Войните поставят граници, вършат ограничения… Взаимосвързаният свят дава доста повече гаранции за равновесие, въпреки и с напрежение на моменти, в сравнение с светът на националните страни. Живеем в друго време... Светът си наднича в смарт телефона, не гледа на страни “.

Съединени американски щати и Иран са несъвместими като политически сили, безапелационен е проф. Димитър Йончев.

„ Иран е част от шахматната игра в Близкия изток, а Съединени американски щати са световна сила… Големите вземат решение въпросите. Не мисля, че е инцидентно това съвсем скрито идване на Путин в Сирия. Размяната на такива сигнали прави работа и успокоява пристрастеностите “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР