Това, което дойде вчера от политическите кулоари на българските властови

...
Това, което дойде вчера от политическите кулоари на българските властови
Коментари Харесай

Захарова: Отвън поръчаха на България да изгони руските дипломати

Това, което пристигна през вчерашния ден от политическите коридори на българските властови институции не беше направено в полза на България и нейните жители, а по заповед на външни сили ". Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова в коментар на новината за изгонването на 70 съветски дипломати от нашата страна.

Според Захарова външни сили, „ под подправен предлог, се стремят да скарат европейските страни с Русия, манипулират по безсрамен метод несамостоятелните държавни управления и политици, унищожават всичко, което е създавано от десетилетия на европейския континент”.

Решението на България е „ опит на изгубилото доверието на Народното събрание и намиращо се в оставка българско държавно управление да нанесе пагубен удар по връзките с Русия и запазилите се механизми за двустранен разговор. Ние сме уверени, а и аз бих желала хората в България да чуят това: никой няма да успее да раздра вековните културни и духовни връзки, които свързват нашите нации. Рано или късно здравият разсъдък ще надделее. Искам да подчертая още един път нашата убеденост, че това е направено по поръчка извън, направено е макар волята, желанието и стремежите на българския народ”, счита Захарова.

Тя акцентира, че Москва си резервира правото на ответни политически и дипломатически ограничения, в това число и с нереципрочен темперамент.

Решението за изгонването на съветските дипломати от България по всяка възможност е взето „ надалеч на запад”, съобщи и ръководителят на Комисията по външни работи на Държавната дума Леонид Слуцки.

„ Боя се, че то е пренасочено към София. Жалко, доста тъпо. Няма учредения за това”, сподели депутатът, представен от БГНЕС.

Той означи, че Русия има " действителни, а не изсмукани от пръстите въпроси към българската дипломатическа задача ". Според него сходно отношение сред страни, които обичайно са имали съществени връзки и интензивно икономическо и културно съдействие, не е в реда на нещата.

Случилото се в София демонстрира мащабите на натиска против Русия, добави Слуцки. Той акцентира, че в България има стотици здравомислещи политици и общественици, публицисти и учени, които поддържат напълно друга, градивна позиция във връзка с контактите с Москва.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР