Това, което чуваме като фактология, е ужасяващо. Къде са институциите?

...
Това, което чуваме като фактология, е ужасяващо. Къде са институциите?
Коментари Харесай

Балабанов, ИТН: Ако получим третия мандат, ще разговаряме с БСП, ДБ и ПП, въпреки двамата им лидери

" Това, което чуваме като фактология, е ужасяващо. Къде са институциите? Доколкото съм осведомен, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата мълчат по проблема ". Това разяснява депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов в предаването " Говори в този момент " във връзка изнесената през днешния ден информация за нарушавания на фитосанитарния и медицинския надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " от частна компания, оперирала на пункта до 20 май.

След като сме правова страна - да излезе вътрешният министър в оставка и да каже има ли такива обстоятелства или няма. И в случай че се потвърди, хората, които са отговорни - да влязат в пандиза. Когато си част от държавната власт и се бориш за правораздаване, в последна сметка, би трябвало да се види крайният резултат, добави Балабанов.

Той разяснява и въпроса дали от Има Такъв Народ са имали нещо общо с въпросната частна компания на " Капитан Андреево ":

Изключителна неистина, с опит да се вмени политически спешен пиар. Решиха да хвърлят против нас безпочвени обвинявания. Ние в действителност нямаме нищо общо с проблема " Капитан Андреево ", добави той.

Той е безапелационен, че от Има Такъв Народ не е имало злоупотреби с парите за пътища, каквито бяха обвиняванията към подалия оставка районен министър Гроздан Караджов. Според Балабанов, сега съществува нова корупционна скица от страна на заместник-министър от " Продължаваме промяната ".

В момента един човек би трябвало да избира еднолично дали да даде, да вземем за пример 1 милион лв., на коя компания, изясни Балабанов. Това се случва сега в Министерство на регионалното развитие.

Депутатите от Има Такъв Народ са свободни хора. Разговорите с господин Трифонов са били във връзка с това, че каквото и да вършат, би трябвало да подхождат с морал и да застават зад истината, разяснява Балабанов.

Според него, " за една нощ " спортният министър (Радостин Василев - б.р.) е схванал, че в Има Такъв Народ има мафия. Това са хора, които са предатели и те ще си останат такива, добави Балабанов.

Дори тези, които ги купиха, знаят какви са и един ден ще се отрекат от тях, счита той.

Как ще постъпят от партията на Слави Трифонов, в случай че третият мандат на президента пристигна при тях:

Ако третият мандат пристигна при " ИТН " ще съумеем да създадем всичко допустимо да има държавно управление. Ще беседваме и с Българска социалистическа партия, и с Демократична България и с Политическа партия, макар техните двама водачи, измежду тях има диалогични хора, изясни Балабанов.

Той обаче добави, че от партията не се опасяват от избори, в случай че се стигне до такава обстановка.

С този метод, с който издигнаха Асен Василев за министър председател, те сами убиха опцията за кабинет с първия мандат, счита Балабанов.

Според него, бъдещият министър председател би трябвало да е фигура, способна да сплоти политическите обединения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР