Това казва в интервю за писателят Стефан Цанев. „Когато видях

...
Това казва в интервю за писателят Стефан Цанев. „Когато видях
Коментари Харесай

Стефан Цанев: Слави да се подготви за деня, в който народът ще го попита: „Какво направи с моята любов?“

Това споделя в изявление за писателят Стефан Цанев.

„ Когато видях каква защита си е наел за го пази, с какви (вероятно бронирани) коли се движи – трябваше да се досетя от дълго време, че Слави се готви за общественик. Защото аз познавам от близко доста извънредно по-значими хора на изкуството (те би трябвало да се охраняват с танкове), само че не съм видял нито Валери Петков, нито Йордан Радичков, нито Наум Шопов, нито Гена Димитрова да са охранявани от някого. Защото защитата не е предопределена да те пази от някого, а да накараш хората да си помислят: „ Ей, този би трябвало да е доста значим човек, щом по този начин го пазят! “. И в действителност доста хора си го помислиха… “, счита той.

„ Свободата беше красива, когато беше млада. Сега стана прозаичност. Като жена, налична за всички. Овъргляхме я “, споделя носталгично Цанев.

Писателят остава песимист, че може да се случи нещо положително в България. „ Докато не престанем да се самоизяждаме. Това е автоканибализъм “, прибавя той.

„ Вместо да се обединят против настъпващия общ зложелател, българите стартират да се бият между тях – като преди рухването на България под византийско и под турско иго. Като виждам и в този момент в какъв партиен зверилник се трансформира страната ни – мисля, че сме в най-благоприятната обстановка за следващо иго или тирания. Стига някой да си направи труда… “, приключва Стефан Цанев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР