Това каза за БТА Магдалена Славова – представител на гражданското

...
Това каза за БТА Магдалена Славова – представител на гражданското
Коментари Харесай

Чудо! На Бъдни вечер в Омуртаг ще има вода frognews.bg

Това сподели за Българска телеграфна агенция Магдалена Славова – представител на гражданското обединяване „ Вода за Омуртаг “.

 

По-рано през днешния ден, тъкмо по обяд към 80 поданици на града, който години на ред живее в условия на водна рецесия, блокираха първокласния път. В рамките на половин час протестиращите са декларирали настояванията си за решение на мощно наболелия проблем в дълготраен проект. Съдействие за контролиране на придвижването са оказвали чиновници на Районното полицейско ръководство в Омуртаг. „ Пътуващите по пътя се отнесоха с схващане и бяха съпричастни с нас “, разяснява Славова.

 

Градът страда от безводие години наред, това бе и причина за оповестяване на отчасти бедствено състояние. Причина за безводието е продължителното засушаване и неналичието на вода в карстовия водоизточник край сливенското село Кипилово, откъдето градът се доставя с вода за питейни и битови потребности. Друга причина е мощно амортизираната остаряла вътрешна водопроводна мрежа в града.

 

От гражданското обединяване „ Вода за Омуртаг “ са безапелационни, че не престават да поддържат другите си претенции – към Министерството на районното развиване и благоустройството за предприемане на ограничения слез празничните дни за решение на многогодишния проблем с безводието на Омуртаг. „ Отново настояваме за оповестяване на бедствено състояние, тъй като на процедура нищо в живота ни не се е трансформирало “, разяснява още Славова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР