Това каза военният министър Тодор Тагарев пред Лице в лице

...
Това каза военният министър Тодор Тагарев пред Лице в лице
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Нашите военни заводи директно договарят сделките с украински фирми

Това сподели военният министър Тодор Тагарев пред " Лице в лице " на БТВ.

 

" Ние знаем от какво има потребност Украйна. Ние ще преценим нашите благоприятни условия и ще посрещнем тези потребност ".

 

По думите му, има амуниции с изтичащ период на валидност, остава примерно една година. " От тях дадохме към този момент един транш. Те са в годно положение и могат да бъдат употребявани. Готви се и втори транш. След време ние би трябвало да дадем съществени суми за тяхното заличаване. "

 

Тагарев акцентира: " Аз споделям истина, няма да се оголи българската войска.  Важно е ние да не пропуснем тази опция, тъй като ще получим средства, които да се влагат в нашите военни фабрики с цел да преминат последователно към натовски стандарти.

 

С пари от фонд на Европейски Съюз, който се основава сега. В европарламента през днешния ден се разисква регламента.  Какъв може да бъде аргумента против това да се модернизира и ще разшири потенциала на военната ни промишленост. Става въпрос за 500 млн. евро като цяло. "

 

България е най-големият производител в Европа на муниции, стана ясно от изявлението на военния министър.

 

Тагарев сподели, че към този момент са завършени триъгълните покупко-продажби, по които бихме могли да получим ново въоръжение против даването на остаряло. " Но нашите съдружници дават отчасти финансиране, в случай че участваме с съществени платформи за Украйна ".

 

Той изброи съответно какво можем да дадем на Украйна за войната. " Към нашите самолети няма интерес, има интерес към аварийни елементи. Създадена е коалиция Ф-16. Украйна ще получи употребявани самолети Ф-16 от Белгия, Португалия, Дания и други

 

Танкове също за момента няма да дадем, тъй като са осъвременени единствено 10%. В бъдеще може и да се дискутира това ", акцентира Тагарев. Противовъздушна отбрана предстои на полемика, посочи той.

 

" Даваме главно муниции. "

 

Военният министър посочи, че към този момент няма да има медиатори по покупко-продажбите с Украйна.

 

" Сега нашите предприятия ще работят непосредствено с украинските компании, които са ни посочени от украинското държавно управление ".

 

" Трябва да покажем на Русия, че не може да си присвоява територии, да убива хора, да отвлича деца. " Това съобщи Тагарев.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР