Това каза Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната, експерт по

...
Това каза Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната, експерт по
Коментари Харесай

Шаламанов: Силният човек в решаването на този сериозен конфликт на XXI век е Зеленски, не Путин

Това сподели Велизар Шаламанов, някогашен министър на защитата, специалист по национална и интернационална сигурност, представен от БНР.

 

И добави, че за да се възползваме от средствата от Европейски Съюз, би трябвало да имаме ясна тактика за развиване нашата отбранителна промишленост като част от НАТО и от европейската защита.

 

" Тази тактика би трябвало да е синхронизирана с стратегиите за превъоръжаване на нашата войска. Това е сериозен доход на финанси и от тях би трябвало да бъде заделена немалка част за нововъведения и за основаване на нови производства ".

Шаламанов изрази съмнение, че Китай ще поеме риск и ще окаже военна помощ на Русия, защото комерсиалното партньорство с Европейски Съюз и Съединени американски щати е витално значимо за страната.

" Предизвикателство за Китай е хем да наподобява, че е непосредствен другар с Русия, хем да не провокира свободния свят да му наложи наказания... Чрез диалог с Володимир Зеленски и посредством вдишване на позицията на украинската страна Китай може да изиграе роля в намирането на решение за тази рецесия без задълбочаване на военните дейности. Силният човек в решаването на този доста сериозен спор на XXI век е Зеленски, не Путин ".

 

Той акцентира, че единственият метод за преодоляване на спора и Европа да се върне към мира, е евакуиране на съветските войски от Украйна.

 

" Ако се допусне Русия да се наложи над Украйна, идната стъпка на Путин, каквато беше показана в писмо до водачите на НАТО, е връщане към обстановката от 1997 година - извеждане на всички страни от Източна Европа от НАТО ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР