Това каза в студиото на Добро утро, Европа“ специалистът по

...
Това каза в студиото на Добро утро, Европа“ специалистът по
Коментари Харесай

Доц. Киселова: При структурата на новия кабинет има несъответствие с Конституцията

Това сподели в студиото на „ Добро утро, Европа “ експертът по конституционно право доцент Наталия Киселова. Тя назова това „ противоречие “ с Конституцията и уточни, че депутатите могат да изискат тази част от решението на Народното събрание – структурата на Министерския съвет, да бъде оспорена в Конституционния съд.

 

Ротацията не може да бъде контрактувана правно. Ако приемем, че е належащо министър председателите да се сменят, то тогава е належащо министър-председателят да подаде оставката на държавно управление и да се премине през процедурата за образуване на държавно управление, т.е. още веднъж да се връчи мандат на първата по бройка парламентарна група.

 

По думите на доцент Киселова е допустимо Делян Пеевски да бъде номиниран за ръководител на правната комисия, което ще бъде „ съществено тестване “ за новото болшинство.

 

„ Движение за права и свободи още предходната година показаха импровизирано собствен план за промени в Конституцията и можем да кажем, че от официална позиция те са подготвени още преди всички останали “, разяснява тя.

 

 

С това Движение за права и свободи демонстрира, че не се опасяват да влязат в открит конфликт с ПП-ДБ и ГЕРБ и имат кураж да вземат участие в спор. Господин Пеевски по този метод влиза като централен нападател в тази игра.

 

Министрите от новия кабинет ще създадат проверка на дейностите на своите прародители, счита доцент Киселова и предвижда засилващо се напрежение сред изпълнителна власт и президента.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР