Това каза в студиото на БТВ президентът на КТ Подкрепа

...
Това каза в студиото на БТВ президентът на КТ Подкрепа
Коментари Харесай

Димитър Манолов: С работодателите нямаме съгласие за минималната работна заплата

Това сподели в студиото на БТВ президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов във връзка неодобрените през днешния ден оферти за нарастване на минималната работна заплата и увеличение на пенсиите.

 

" За пенсиите имаше по-сериозни различия. Аз се съгласих, че би трябвало да бъдат увеличени пенсиите, само че резултатът ще стане явен от дейностите или бездействията на държавно управление. А от държавното управление споделиха, че не харесват предложенията за увеличение на пенсиите ", разясни Манолов.

 

" Трябва да бъде изменена политиката по отношение на размера на оптималния застрахователен приход. Трябва да бъде отстранено съществуващото състояние оптималният застрахователен приход да е еднакъв на оптималната пенсия. Максималният застрахователен приход би трябвало да бъде четири пъти по-голям от оптималната пенсия. Ако по различен метод се събират осигурителните вноски, това също ще даде опция да се усилят минималната заплата и пенсиите и да не се тегли спомагателен дълг, сподели още синдикалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР