Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят

...
Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Коалицията създава кризи. Вдигаме червен флаг

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов, като предизвести, че това няма да е последният червен байрак, който ще вдигнат от Демократична България.

„ Коалицията се занимава непрекъснато с рецесии, които тя сама е основала. Решенията, които прилагаме, са нови рецесии “, призна той.

Според него сега единствено обособени министри вършат „ някакви героични старания “, само че отсъства съдружния формат.

Той призна, че си представял, че обединението е основана с концепцията да „ изкрета “ до локалните избори.

„ Вчера произведохме едно нищо. Това „ нищо “ няма да бъде добър компромис, който да скрие тематиката за войната в Украйна. Тази тематика не може да изчезне. Ще проведем полемика в нашите органи за това какво е нашето място в тази коалиция. След това ще проведем сериозен диалог с нашите сътрудници “, изясни Иванов.

„ Коалицията и през вчерашния ден, и през днешния ден сподели, че е достигнала своя концептуален таван. От друга страна ние ясно осъзнаваме, че в тези условия страната не може да бъде хвърлена към нови избори. Не ни е боязън от избори, само че в случай че България отиде в този момент на избори, това е още един детайл на рецесия и истеризиране н публичната среда “, предизвести обаче съпредседателят на „ Демократична България “.

„ Страх ме е от това, че екстремисти като „ Възраждане “, които с такова чудовищно удоволствие експлоатират страховете на хората, могат да трансфорат една акция сега в голям публичен пожар. Българя има потребност от успокоение и ясно водачество. Проблемът е, че тази коалиция не може да ги обезпечи “, изясни той.

„ България би трябвало доста бързо да реши по какъв начин ще се пази от експанзията на Кремъл “, добави Христо Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР