Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV министърът

...
Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV министърът
Коментари Харесай

Министър Денков: Тази изпитна сесия ще е сложна. Мотивацията за учене в онлайн среда се губи

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV министърът на образованието проф. Николай Денков. Той увери, че е разговарял с превозвачите, които възнамеряват митинги, и ги е призовал да създадат всичко допустимо да не попречат на матурите.

„ Малко ме тормози техният анонс за митинг в 08.00 часа. Нека отсрочат митинга най-малко за 09.00 часа и по този начин децата да са спокойни “, прикани акад. Денков.

„ Историческите интервали би трябвало да се показват такива, каквито са били. Правим обзор на образователните стратегии по история. За мен представянето би трябвало да бъде оптимално обективно. Ясно е, че ще има политически нюанси, само че аз желая да се показват правилно обстоятелствата. Те би трябвало да бъдат показани и в подобаващата възраст. Не би трябвало да построяваме митология и да интерпретираме историята, а би трябвало да представяме обстоятелствата “, разяснява още министърът на образованието.

„ Вече два пъти обсъждаме на отраслов съвет началото на образователната година. Разговорът продължава. Изчаквам да мине сезона на изпитите и ще би трябвало да вземем решение. Тази година сигурно образователната година ще стартира на 15 септември. Вариантът, който носи най-вече позитиви и минимум негативи, е датата 7 септември “, разясни той.

Акад. Николай Денков разкри и детайлности за новата Националната стратегия „ Фонд „ Стефан Стамболов “: „ Проектът дава опция на стимулирани български студенти да получат от страната финансиране за магистратура до 200 000 лв. на година, с цел да се образоват в най-елитните университети в света, в случай че след завършването си се върнат да работят у нас най-малко три години. Условието е те след това да се върнат и да се осъществят в България. Ние ще покриваме разноските по този начин, както са подадени от непознатия университет. Ще се покриват и транспортните разноски “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР