Това каза в предаването Лице в лице“ Любослав Костов от

...
Това каза в предаването Лице в лице“ Любослав Костов от
Коментари Харесай

Любослав Костов: Заплатите са ниски почти на всички. Доценти и професори започват с 1400 лева брутна заплата

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ Любослав Костов от КНСБ.

 

„ Нашите претенции са подробни. Вижда се по позитивните реакции. Депутатите дадоха обещание на второ четене в бюджета, без значение коя партия го предлага, да бъде подкрепено, тъй като знаят, че е наше предложение “, добави икономистът от КНСБ.

 

„ Срещнахме се с Асен Василев преди бюджетът да влезе в Народното събрание и постигнахме доста положителни неща. Запазиха се средствата за педагогическия личен състав, за общинските администрация, за висшето обучение, както и за Групово дело „ Изпълнение на наказванията “. Ние сме му признателни. Предложи с над 600 млн. лв. повече за заплати по отношение на 2022 година, само че те не стигат. Ние споделяме всяко едно нещо от кое място да го вземем “, изясни Костов.

 

Според него всички срещи с парламентарните сили са минали добре, а депутатите са дали обещание да се съобразят с настояванията на синдиката в бюджета – 350 млн. лв. за хонорари.

 

„ Ние сме дали законопроекти с претекстове към тях – какъв брой пари и за какво, както и стопански планове от кое място да дойдат парите Това са най-недофинансираните, които останаха забравени. Държавата не помни и за културата. От 0,8% от Брутният вътрешен продукт отделяме 0,6% сега. За здраве също – от 5,6% на 4,8% от Брутният вътрешен продукт падаме. ГЕРБ пое ангажимент да внесе предложение за 36 млн. лв. за Спешната помощ и РЗИ “, разяснява Костов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР