Това каза в предаването Денят на живо по Нова Нюз

...
Това каза в предаването Денят на живо по Нова Нюз
Коментари Харесай

Политологът Милен Любенов: При пет партиен парламент има няколко възможности за кабинет

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по Нова Нюз политологът Милен Любенов.

 

При очертаващия се петпартиен парламент опциите за държавно управление са няколко, уточни той.

 

Едната е тази с държавно управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, другите са кабинет на малцинството, каквато поръчка даде ПП-ДБ, или останалите обединения - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да сформират кабинет, каквато опция имаше и в края на предходното Народно заседание, добави политологът.

По думите му локалните избори са доста значими. Стратегиите на партиите и готовността им за обединения ще зависят от локалните избори. Правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС доста мъчно би просъществувало при една остра акция за локалните избори, означи Любенов.

 

На изборите ще забележим практики на следен избор и пазаруване на гласове, по тази причина е значимо организациите, наблюдаващи изборите, да са дейни. Връщането на хартиената

Най-важният въпрос е бюджетът. Дори и служебното държавно управление да внесе бюджет, който да бъде признат от партиите с избрани корекции, сигурно след няколко месеца ще има актуализация, тъй като е значимо едно болшинство да осъществя ограниченията, които смята, че са значими в политическата сфера, счита Любенов.

 

Изключително значимо за страната е да бъде признат бюджет. Не може да се продължава по този начин, акцентира той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР