Това каза в интервю за БНР преди конференция по темата

...
Това каза в интервю за БНР преди конференция по темата
Коментари Харесай

Александър Симидчиев: По времето на Covid масово се изписваха антибиотици

Това сподели в изявление за БНР преди конференция по тематиката за антибиотичната устойчивост пулмологът доктор Александър Симидчиев, народен представител от Демократична България. При вирусните болести антибактериалната терапия няма безусловно никаква изгода. Когато нещо не прави работа, от него се получават само и единствено рисковете.

Според Симидчиев казусът е елементарен за административно решение, само че е по-трудно да се промени настройката на лекарите, които предписват антибиотик профилактично, за всеки случай. През предходната година 70% от хората с Covid са били лекувани с антибиотици в амбулаторната процедура, цитира данни пулмологът.

Той е безапелационен, че всеобщото изписване на антибиотици е пристигнало от „ чувството за риск и за изтощение против този вирус “ и дефинира това като голяма неточност във връзка с публичното здраве.

Бактериите стартират да се приспособяват към антибиотиците, по тази причина следва пациентите да не бъдат излишно излагани на антибиотици, добави Симидчиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР