Това каза в ефира на NOVA NEWS директорът на Софийския

...
Това каза в ефира на NOVA NEWS директорът на Софийския
Коментари Харесай

Весела Чернева: Шенген по въздух и вода не e половинчат успех за ...

Това сподели в ефира на NOVA NEWS шефът на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика Весела Чернева, която разяснява приемането ни в Шенгенското пространство.  

 

" Тази първа стъпка на приемането на България в Шенгенското пространство е доста значима. Това значи, че България извършва прецизно своите отговорности. Другото значимо е, че България убеди Нидерландия, че в действителност се води битка с корупцията. Всичко това се дължи на работата на кабинета " Денков ", уточни Чернева.

" Влизането по въздух и вода в Шенген ще стане в края на март, тъй като тогава се сменя часовото време. Не мисля, че това е непълен триумф за България. В Европейски Съюз доста постоянно нещата се случват на дребни стъпки ",каза още тя.

 

" Предимствата от участието ни Шенген са и на практика, и политически, тъй като това значи още по-дълбока интеграция на България в Европейски Съюз ", разяснява тя. 

 

В края на март ще отпадне контролът по въздушните и морските граници, заяви през днешния ден вицепремиерът Мария Габриел по отношение на присъединението на България в Шенген. До момента дата за приемането ни със сухопътните граници не е конкретизирана,.

 

" Без измененията в законите за определяне на господство на правото в България, нямаше да бъде вдигнато ветото на Нидерландия ”, сподели министър-председателят. 

Чернева разяснява и  

 

" В момента в Сърбия текат тежки митинги. Там има едно доста огромно насъбрано напрежение. Много задгранични наблюдаващи се опасяваха това напрежение да не избухне в ново принуждение по границата с Косово. За благополучие това не се случва към този миг и недоволството е ориентирано напълно към резултатите от изборите ", сподели Весела Чернева. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР