Това каза в ефира на bTV разследващият журналист и съосновател

...
Това каза в ефира на bTV разследващият журналист и съосновател
Коментари Харесай

Николай Стайков, АКФ: Нотариуса беше собственик на частен клуб за...

Това сподели в ефира на bTV проверяващият публицист и съосновател на Антикорупционния фонд (АКФ) Николай Стайков.

По думите му въпросният клуб се е намирал в столичния кв. „ Гео Милев “ на улица „ 22 септември “ и в него са ходили висши антикорупционни магистрати.

 

„ При мен стигна, откакто осветихме „ Осемте джуджета “. Ние видяхме едно затворено заведение с тъмни стъкла, само че това е безусловно доказано и приканвам прокуратурата и следствието да си свършат работата и да открият кои са били магистратите с карти за достъп до заведението на Мартин Нотариуса “, сподели журналистът в АКФ Николай Стайков.

В свое демонстрира записи на серия от диалози, които разкриват кои са „ помагачите ” с въздействие в правосъдната система. Журналистите организират и изявление с Мартин Божанов-Нотариуса.

„ Едно извънредно надменно изявление на човек, който е трансформирал въздействието си в правосъдната система в модел за бизнес осребряване – правене на пари от споразумяване на каузи, инспекции в правосъдната система. Той е един от огромните трима. Това е държание на човек, който към този момент е достигнал точка на всесилие и възприятие на тотална безотговорност и това идва от въздействието. Ако проследим още през цялото време на прословутото откраднато дело, единствен неповторим случай да се открадне дело от Софийски градски съд, последователно се построява резистентен модел на правилото на моркова и тоягата. Морковът са пари, екстри от всевъзможен тип, а тоягата са институциите, които са разполагаем да се отвори или затвори дело и медийните офанзиви и компроматите като наказване ”, уточни Николай Стайков.

По думите на журналиста във в. „ Капитал “ Йово Николов правосъдната система е осведомена с активността на Нотариуса.

 

„ Мартин Божанов не работи самичък. В обкръжението му работят още няколко юристи, които също са забъркани в тъмни покупко-продажби и те не са незнайни. Единият е някогашен чиновник на ДАНС и ГДБОП, а другият беше забъркан в кражба на компания, обвързвана с бащата на някогашния основен прокурор Гешев. Самата активност на този така наречен нотариус е датирана от кражбата на делото през 2004 година Това е задкулисие, за което се приказва от дълго време, само че казусът е, че няма следствие “, сподели Йово Николов.

И арбитър Цариградска, и арбитър Лазаров са подавали тъжба във Висш съдебен съвет. Той е осведомен с тази активност, обществено са изслушвани съдиите, сезирана е прокуратурата и нищо не се прави ", уточни той.

 

" Големият проблем са заканите против съдии, рекет, изнудвания, потребление на целия запас и това, че тези хора са свързани с по-високи равнища от правосъдната система и страната “, добави журналистът.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР