Това каза Тома Томов на пресконференция в БТА, организирана само

...
Това каза Тома Томов на пресконференция в БТА, организирана само
Коментари Харесай

Тома Томов: Ромите с пълномощник не са видели и една купюра от парите за АМ ”Хемус”

Това сподели Тома Томов на конференция в Българска телеграфна агенция, проведена единствено два дни откакто излезе следствието на BIRD.BG и Зов нюз, че източените милиони за Автомагистрала " Хемус " са минали през деятел на Движение за права и свободи и ромски водач.

„ Тези хора са употребявани. Те са работили като подизпълнители на компанията, а съзнателно работодателят е „ омесвал “ цялата работа. Например, работят в София на разнообразни места и най-после би трябвало да се подпише това, което дава работодателят, с цел да си вземат парите. Те отиват в банката и подписват документи на гишето, само че до там “, съобщи той.

Според него без „ такава банка “ не можеш да направиш това, а зад гишетата, на които се подписват документите са чувалите и саковете с парите. „ Тези хора не са видели една купюра, един лев от тези неща. Те ще дават отговор за дейностите си и никой не може да ги избави, само че за чувалите не могат да поемат отговорност “, безапелационен бе той.

Всичко в банката е снимано от камерите. „ Те не могат да поемат отговорност за това, че различен е взел парите. Записите ги има и по тази причина не са арестувани. На службите им е ясно какво е станало “, сподели още Томов.

По думите му пред публицисти стана ясно, че той дава препоръки и има отношение към следствието. „ Тези момчета-„ простаците “ няма къде да отидат, ще си кажат. Те пари не са получили, с изключение на някой лев от това, което са изработили “, сподели още той.

Според него чувалите с парите от „ Хемус “ са били товарени в коли, които са чакали извън.
Припомняме, че двадесет и пет милиона от парите за Автомагистрала “Хемус” са получени на каса от двама души, свързани с ромски партии. Единият от тях е бил и ръководител на младежката конструкция на Движение за права и свободи в Мездра, откри следствие на БРРД и Зов Нюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР