Това каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков в коментар

...
Това каза служебният министър на правосъдието Крум Зарков в коментар
Коментари Харесай

Зарков: В рамките на своя мандат Гешев многократно урони престижа на съдебната власт

Това сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков в коментар във връзка поръчката на кандидат-премиерът на ГЕРБ-СДС, че неин правосъден министър би изискал основният прокурор да бъде освободен.

 

" Това, което се случи последните дни, е че зам.-главният прокурор изрази недвусмислено изказвания, че основният прокурор се намесва нерегламентирано в следствие, което го касае директно. Струва ми се, че това е доста съществено деяние и Висш съдебен съвет ще би трябвало да се произнесе по него. Министерството на правораздаването няма да стои безучастно в това. Още другата седмица ще ви осведомяваме какво ще предприеме министерството на правораздаването ", означи още правосъдният министър. 

 

Според него въпросът с оставката на основния прокурор е доста неотложен.

 

" По-важно е дали ще се одобряват законите, които да попречат на идващия основен прокурор, който и да е той, да попадне в същата цикличност, в която са попадали тези преди него. Искането на оставка и ориста на господин Гешев не покрива целия набор от въпроси. Проблемът е систематичен и би трябвало да бъде организиран най-накрая на законово равнище.  В рамките на своя мандат Гешев неведнъж урони престижа на правосъдната власт. Много е значимо случилото се в последните дни, тъй като бяхме упреквани в политиканстване, а в този момент, коства ми се, има нови детайли. Затова работим съществено, с цел да бъдат сложени по надлежния ред. Висш съдебен съвет има основанието да се самосезира ", разяснява Зарков. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР