Това каза проф. Милко Палангурски, преподавател в катедра “Нова и

...
Това каза проф. Милко Палангурски, преподавател в катедра “Нова и
Коментари Харесай

Проф. Палангурски: Ще се ускори присъединяването на Украйна в ЕС

Това сподели проф. Милко Палангурски, учител в катедра “Нова и най-нова история на България " на Историческия факултет във Велико Търново, в предаването " България, Европа и светът на фокус " по Радио " Фокус ".

" Всяко вливане и всяко влизане в Европейския съюз изисква близо четвърт век старания и Украйна очевидно няма да е друг случай. И постоянно тези крайни решения са някак си пришпорени от военните спорове. В момента войната, която разпростра Русия против Украйна, очевидно ще даде някаква по-далечна и по-бърза по този начин да се каже писта за дейности от страна на Украйна, защото в случай че огледа човек документите на Европейския съюз, ще види, че те към този момент са два вида ", счита той.

Проф. Палангурски чака ускорение на придвижването към присъединение на Украйна. По думите му дотук Европейският съюз беше по този начин да се каже една институция, която се доминираше от триъгълника Париж-Берлин-Лондон, а Лондон отпадна.

" Влизането на Украйна и евентуално на Турция в Европейския съюз образува на изток едни блокове от по 100 милиона души население, които стопански и индустриално са с капацитета да бъдат, в случай че не тотални водачи, то най-малко водачи на икономическото и културно развиване на континента, което апропо е хубаво. Европейският съюз това му е хубавото на цялата тази концепция, че той дава опция за регистриране, вграждане на избрани стопански системи, намиране на място в един по-широк аспект, с което Европейският съюз придобива и ще придобива други присъщи черти ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР