Това каза президентът Румен Радев пред журналисти. „За мен първо

...
Това каза президентът Румен Радев пред журналисти. „За мен първо
Коментари Харесай

Радев за Истанбулската конвенция: Знаем ли какво подписваме?

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти.

„ За мен първо е нужно да има изчерпващ спор по тематиката. Виждате, че казусът в Нови Искър сподели, че един педофил с ефикасна присъда може да вилнее в продължение на години при цялостното равнодушие на локална власт, държавни институции и обществото. Това е доста съществено “, разяснява президентът.

Радев обърна внимание, че България и в този момент има закони, защитаващи правата на дамите и децата при домашно принуждение.

„ Не можем да ги използван очевидно както би трябвало, а бързаме да поемаме интернационалните задължения, без да знаем тъкмо защо става въпрос и без да сме провели един в действителност изчерпателен спор. Това е безконтролно. Борбата против домашното принуждение и насилието над дами би трябвало да се води от полицията и съда тук и в този момент “, сподели още той.

Какво ни споделя Истанбулската спогодба >>

От партията, която издигна и поддържа президента - Българска социалистическа партия, към този момент обявиха, че няма да поддържат конвенцията.

Попитан дали го тормозят предстоящите 9 митинга на следващия ден в подтекста на председателството на Съвета на Европейски Съюз, Радев уточни, че тези митинги не би трябвало да тормозят него.

„ България е демократична страна. Всеки, който има някакви претенции, е свободен да ги изложи. Разбира се, в законово откритите форми “, добави той.

По мотив обстоятелството, че Правната комисия в Народното събрание отхвърли наложеното от него несъгласие върху антикорупционния закон, президентът сподели, че не е сюрпризиран и явно няма политическа воля за битка с корупцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР