Това каза пред ФрогНюз народният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров. Като

...
Това каза пред ФрогНюз народният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров. Като
Коментари Харесай

Мартин Димитров за ФрогНюз: Стратегията на ГЕРБ е комисията за Т...

Това сподели пред ФрогНюз националният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров.

 

Като членове на краткотрайната комисия за “Турски поток ”, по-рано през днешния ден Мартин Димитров и Венко Сабрутев от ПП-ДБ, с което упорстват ръководителят на Народното събрание Росен Желязков да свика съвещание на комисията. 

Самата комисия след дълги диспути в пленарна зала. Беше определен състав на комисията, само че не и ръководител.

“Това е тактика на ГЕРБ. Те не избраха ръководител, с цел да не се събира комисията, а свикването ѝ да зависи от ръководителя на Народното събрание - в този случай Росен Желязков, който е от ГЕРБ. Измислиха този модел, с цел да няма съвещания, и нищо да не се случва ”, сподели Мартин Димитров. 

“Ние се принудихме да съберем подписи, една трета от състава на комисията, с цел да желаяме съвещание. Сега чакаме да забележим дали Желязков ще свика съвещание на комисията по “Руски-турски поток ”, уточни националният представител.

“Виждам голям боязън от страна на ГЕРБ. Темата с е доста значима, тъй като в случай че допуснем да изчезват стратегически документи, на следващия ден ще изчезне и нещо друго. Ще изчезне и дял от българската енергетика. Затова не можем да оставим тези практики без последици ”, безапелационен бе той.

В настояването на депутатите се показва, че се упорства за чуване на, на групата за битка с дезинформацията и на. Именно от изтече документ, за който се твърди, че е пътната карта, подписана сред България и “Газпром ”, след кабинета " Борисов 3 ".

“Искаме да чуем всички тези хора. Искаме да изслушваме министъра на енергетиката, който е бил директен участник в целия развой по сключване на пътната карта. Искаме да изслушваме и Инспектората на Министерството на енергетиката. Докато министър на енергетиката беше още Румен Радев, на наш въпрос за достоверността на пътната карта с Ивайло Мирчев, той. Искаме да забележим до каква степен е стигнала тази инспекция ”, изясни Мартин Димитров. 

Служебен министър на енергетиката е - досегашен дълготраен началник на “Булгартрансгаз ”.

“Малинов е участник и в пътната карта, т.е. в “Турски поток ”, и в. Има присъединяване и в двете процедури. Да направиш този човек министър, значи, че подкрепяш всичко, което е направил. Ясно е, че това е номинация на ГЕРБ в държавно управление, подкрепено от ГЕРБ, с министри, издигнати от ГЕРБ. Това е голяма политическа отговорност за ГЕРБ - на процедура с издигането на този министър, ГЕРБ не виждат проблеми нито с " Руско-Турски поток ”, нито с “Боташ ”, разяснява Димитров. 

На въпрос дали въпросите “Боташ ” и “Турски поток ” са, той отговори по този начин: 

“Според мен има връзка. Тепърва ще изясняваме всички последици. Крайната цел, съгласно мен, включва отбрана на съветските ползи ”.

“В комисията се надявам да стигнем толкоз надълбоко, че повече такива неща да не се случват в България. Договорът с “Боташ ” е контракт на служебното държавно управление, за който те не питаха Народното събрание, което е неуместно. Това е контракт, който не би трябвало да може да се случи без да питат Народното събрание ”, уточни Мартин Димитров. 

За да се стигне докъдето и да е било обаче, първо комисията за " Турски поток " би трябвало да стартира да заседава.

 

Илияна Маринкова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР