Това каза пред bTV служебният просветен министър проф. Николай Денков.

...
Това каза пред bTV служебният просветен министър проф. Николай Денков.
Коментари Харесай

Министър Денков: Нека не си правим илюзии – имаме да свършим още много неща за българското образование

Това сподели пред bTV служебният образован министър проф. Николай Денков. „ Трябва да кажем същото и за хората на изкуството и учените в България “, добави той.

„ Годината беше доста сложна, само че катализира и форсира доста процеси на модернизиране на образованието. Но дано не си вършим илюзии – имаме да свършим още доста неща както от позиция на техническото обезпечаване, по този начин и от позиция на помощ на учителите да могат да употребяват всички благоприятни условия “, счита министърът.

Що се отнася до степента на подготовка на учениците и онлайн образованието, проф. Денков разяснява: „ Много би ми се желало да кажа, че всичко е наред. Истината е, че на множеството места системата е била доста по-подготвена по отношение на предходната година. Но има места, където има закъснение и нарастване на броя възпитаници, които са напуснали. Това е задачата на разбора, който анонсирахме при започване на мандата – да разберем съответно по места и по възрастови групи какво е същинското положение. Така ще се опитаме да предприемем съответни ограничения. Надявам се до края на мандата ни да имаме освен явен разбор, само че и лист от ограничения, които да представим пред обществеността “, изясни просветният министър.

Стремежът е при възможна последваща системата да бъде по-подготвена. „ Работи се и в здравната, и в просветителната система. Имаше закъснение при дефиниране на ясни правила по кое време какво вършим “, счита той.

Според него на матурите някои възпитаници ще са се справили доста добре, само че при други ще има проблеми, повтори просветният министър.

„ Ако няма заплаха за здравето на децата, идната образователна година ще стартира присъствено. Това би трябвало да стане ясно не по-късво от края на август и първите дни на септември “, посочи той.

„ Вярвайте в България. В началото е словото, по-късно идват делата, които ще ни обединят “, обърна се проф. Николай Денков към всички в просветителната система.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР