Това каза пред БНТ Христо Иванов - председател на Демократична

...
Това каза пред БНТ Христо Иванов - председател на Демократична
Коментари Харесай

Христо Иванов: България трябва да устоява на влиянието на путинския режим

Това сподели пред Българска национална телевизия Христо Иванов - ръководител на Демократична България.

" Решението на тази рецесия ще зависи от това какво ще се случи на терен в Украйна. Най-добрият сюжет за нас и за демократичния свят, е Украйна да успее да отблъсне тази незаконна експанзия ", разяснява Иванов.

Според него е значимо България да приказва в един глас по всички тематики с нашите съдружници в НАТО и Европейски Съюз и да окажем цялостна поддръжка на украинците с всичко, което можем.

" Ако допуснем тази експанзия да се окаже реален политически път, в случай че даде плод, това значи, че доста други ще бъдат изкушени да тръгнат по този път ", добави още Христо Иванов.

Той сподели още, че раздвоенноста в позициите на България би трябвало да се компенсира стремително. " България би трябвало да устоява на въздействието на путинския режим ", съобщи още Иванов.

Той разяснява и назначението на Драгомир Заков за министър на защитата.

" Стъпка в вярната посока. Става дума за умел посланик, който идва от НАТО, извънредно квалифициран и наясно с дневния ред. Той има нашата поддръжка ", сподели Иванов.
Демократична България: Службите не подават съответна и навременна информация за войната в Украйна

По отношение на службите желаеме едно осъзнаване, че се намираме в коренно нова обстановка и че не можем да продъжаваме по остарелия метод, съобщи Христо Иванов.

" Искаме да забележим явен проект по какъв начин ще се почистим от съветските въздействия, в това число и в самата система за сигурност. И не някакви песнионирани военни, които в миналото може да са имали достъп до информация, а в този момент не е ясно по какъв начин имат достъп да тази информация, кои са техните сътрудници от вътрешната страна ", добави депутатът.

Има разнообразни сюжети, по които може да се стигне до ограничение на доставки на газ или петрол. България, която си разреши продължение на десетилетие да остане подвластна от съветски доставки, би трябвало да употребява този миг, с цел да скъса коренно с това положение, съобщи още ръководителят на Демократична България.

Христо Иванов разяснява и предлагането на министър Надежда Йорданова за отраняване на Иван Гешев от поста основен прокурор и утрешното разглеждане на сигнала във Висш съдебен съвет.

" Не чакам този състав на Висш съдебен съвет да подходи обективно, ще забележим същата тази мажоретна група, която избра и защитаваше до момента Иван Гешев и по този начин и ще продължи да прави. Но всички българи знаем, че Иван Гешев би трябвало да си тръгне ", съобщи водачът на " Демократична България ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР