Това каза пред БНР проф. д-р Гарабед Минасян от Икономическия

...
Това каза пред БНР проф. д-р Гарабед Минасян от Икономическия
Коментари Харесай

Проф. Минасян: Силно мотивиран управленец може да направи съкращение на администрацията

Това сподели пред БНР проф. доктор Гарабед Минасян от Икономическия институт към Българска академия на науките във връзка поръчката на бъдещите ръководещи за редуциране на 30% от държавната администрация.

Той разяснява и Бюджет 2022 като първа задача на постоянното държавно управление:

" Никъде не е показан планът за държавния бюджет. Досега има единствено приключване на някаква информация, само че до каква степен е достоверна - не знаем. Има обаче неща, които са кардинални и би трябвало да се дискутират, а остават на назад във времето ".

Проф. Минасян акцентира, че бюджетът е обвързван с фискалната политика, която е съществена за влияние върху икономическото ниво:

" От години наред нещата се загърбват и държавното управление не желае да поеме задължения за провеждането на сериозна и добре центрирана фискална политика. Бюджетът се употребява най-вече за събиране на доходи и тяхното систематизиране - главно сред разнообразни министерства - без да се вършат планове по какъв метод потреблението на бюджетните доходи може да спомага за стимулиране на икономическата динамичност. Това е най значимата задача на фискалната политика ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР