Това каза пред БНР народният представител от „Продължаваме промяната“ и

...
Това каза пред БНР народният представител от „Продължаваме промяната“ и
Коментари Харесай

Рибарски, ПП: В сегашната ситуация не могат да се водят търговски преговори с „Газпром“

Това сподели пред БНР националният представител от „ Продължаваме промяната “ и ръководител на Комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски.

„ Следим обстановката и тя не допуска да се водят търговски договаряния, това сме обсъждали. Европейската комисия също по този начин има намерение да се водят общи за целия Европейския съюз диалози за подсигуряване на горивата “, изясни той.

„ Руският природен газ мъчно би могъл да бъде сменен. Алтернативите са полутечен газ през терминали – през Гърция и Турция. Предстои да се разбере какви ще са вероятните потенциали. Има оферти за доставка на полутечен газ от Катар, Египет. Египет преглежда България като опция за хъб, който да разпределя газ за нашия район... При търговски договаряния за целия Европейски Съюз - колкото по-големи са количествата, колкото по-големи са опциите за дългосрочност на договорите, това ще предопредели изискванията за всички дружно, а не всеки поотделно. При излизане на всеки поотделно на интернационалния пазар обстановката е напълно друга “, добави Рибарски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР