Това каза пред БНР инж. Бисер Митков, който е бил

...
Това каза пред БНР инж. Бисер Митков, който е бил
Коментари Харесай

Бивш служител на АЕЦ „Козлодуй“: Досегашното ръководство организира лов на вещици

Това сподели пред БНР инж. Бисер Митков, който е бил уволнен в края на 2021 година от досегашното управление на централата поради закъсняло образование, откакто по думите му за 30 години не е имал никакво административно наказване.

 

Наско Михов и екипът му са се задържали година след изявлението на Слави Трифонов за изчегъртването на всички фрагменти на ГЕРБ, в случай, че Има Такъв Народ държеше поста на енергийния министър, означи инж. Митков.

 

Той изрази съмнение, че една от аргументите за отстраняването на управлението са сигналите, получавани в разнообразни институции за проблеми в АЕЦ „ Козлодуй “, както и поради прекъсването на един от блоковете неотдавна след планов ремонт.

 

„ В последните години си стана обикновено след всеки пуск енергоблокът стопира по някаква софтуерна причина, след което отново се пуска. Аварийните отбрани на АЕЦ „ Козлодуй “ са извънредно прецизни. Опасност от повреда – не, само че това са големи финансови загуби “, разяснява някогашният чиновник.

 

Инж. Бисер Митков описа още, че е имало „ прибързване и понижаване на някои размери и процедури “ за облага, да вземем за пример съкращаването с няколко дни на процеса на планов ремонт.

 

Самият той в годините бил изказвал „ отрицание за някои процеси в АЕЦ " Козлодуй “, което е било неглижирано.

 

По думите му досегашното управление не се е интересувало от проблемите на личния състав: „ За тях е значим само финансовият разцвет “.

 

Митков съобщи, че е била налице „ процедура на остарялото управление за лов на вещици “.

 

„ Екипът на Наско Михов действаше на правилото „ Разделяй и владей “. Основният капитал на АЕЦ „ Козлодуй “ са хората, колективите. Този екип на Михов разруши колективите, сложи ги под голямо напрежение, под огромен напън работят “, сподели още той.

 

За новите лица отпред на управлението на централата инж. Митков сподели, че Георги Кирков е бил дълго време шеф „ Икономика и финанси “, а Андрей Красночаров е „ със сериозен и дълготраен опит в областта на ремонта, планово-годишните поправки “.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР