Това каза пред БНР Алекси Кесяков - експерт по пътна

...
Това каза пред БНР Алекси Кесяков - експерт по пътна
Коментари Харесай

Алекси Кесяков: Безопасността на движението трябва да е част от п...

Това сподели пред БНР Алекси Кесяков - специалист по пътна сигурност и някогашен началник на КАТ - София.

Според него препоръчаното от министър Калин Стоянов за нарушителите на пътя е в вярната посока.

" Когато приказваме за санкции, би трябвало да се огледаме в европейските страни – къде и по какъв начин е решен въпросът. Не са единствено санкциите, тук става дума и за влияние върху отнемането на удостоверение за ръководство, прекъсване на автомобила и най-хубавите практики, които съществуват в Европа. Трябва да ги оценим и да ги използван у нас ", разяснява Кесяков в изявление за предаването " Хоризонт за вас ".

Според него не би трябвало да абсолютизираме контрола. Трябва да има и самоконтрол, тъй като единствено той е обвързван с живота и здравето на индивида, добави той и съобщи изрично, че смяната в сигурността на придвижването изисква всеобщи старания.

 

Експертът акцентира, че към момента броят на починалите на пътя е с над 40 души по-малко по отношение на предходната година, което е 26%. По думите му подобен спад на броя на убитите не е имало и през годините на пандемията и петролната рецесия. Той вижда влияние от " вика на майките, изгубили децата си ": 

" Нека се вслушаме в тези послания на тъга на майките. Те са посветили живота си на идеята да няма жертви по пътищата. Нека да знаем, че когато нарушаваме разпоредбите и протестираме против някои ограничения, че всичко това е направено, с цел да не стигнем живота след злополуката. Животът след злополуката е ужасяващ за всички ".

 

Алекси Кесяков е безапелационен, че безопасността на придвижването би трябвало да бъде част от набора правила, които се залагат в детето от най-ранна възраст.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР