Това каза по НТВ Делян Добрев от ГЕРБ. Молекулата е

...
Това каза по НТВ Делян Добрев от ГЕРБ. Молекулата е
Коментари Харесай

Делян Добрев: Бившите управляващи вкараха посредници за доставка на газ и откраднаха 200 млн. евро

Това сподели по НТВ Делян Добрев от ГЕРБ.

Молекулата е 100 % съветска. При суапова договорка щеше да има фактура, само че такава фактура Булгаргаз няма. Т. е газът от танкерите е обмен в Турция и Гърция. И медиатори са купили съветски газ и са ни го продали. Компаниите, от които се купува, са напълно свързани с Русия. Прекупвачите, които ни дават газа с 30 % надценка са съветски. Тези проценти са 200 млн. евро. Бизнесът ще заведе иск против страната, защото се постанова се постанова да надплаща. За тези 200 млн. евро някой би трябвало да понесе отговорност.

Недостигът на газ е поради ръководещите. Почти всички страни в Европейски Съюз започнаха да заплащат по новата скица и си получават количествата. Трябваше от първия ден да си запазим слотове на терминала в Ревитус. Посредникът МЕТ ги изкупи до края на годината. Водещото освен това ръководство бе от кое място ще вземат комисионните.

Трябва някогашните ръководещи да носят отговорност за това. ДАНС е изпратила преписката във ВКП. Компанията МЕТ, която е медиатор, си назначи шеф на Булгаргаз, и от идващият ден той стартира да купува и да продава на същата компания. Купува скъпо от МЕТ и продава назад на МЕТ. Вкараха медиатори и крадат 200 млн. евро за три месеца.

Трябва да се разгласи интернационален търг за три месеца. Азерският газ обезпечава ⅓-та от нужния газ. Не бихме подписали нов контракт с “Газпром”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР