Това каза по БТВ зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова относно

...
Това каза по БТВ зам.-министърът на правосъдието Мария Павлова относно
Коментари Харесай

Зам.-министър Мария Павлова: Електронното наблюдение е констатирало проблем при прокурорския син

Това сподели по БТВ зам.-министърът на правораздаването Мария Павлова по отношение на данните, че е нарушавал мярката си за неотклонение “Домашен арест ”. 

Кога е инсталирана гривната на обвинения - на 28 октомври, в Благоевград е постъпило писмо от началника на Първо РПУ-Перник, с което се желае да бъде приложено радиочестотно наблюдаване. 

 

Не всеки домакински арест се извършва с електронно наблюдаване. Бил е пуснат без гривна и едвам след искане на Министерство на вътрешните работи неотложно адресът е гарантиран, като е инсталирано устройство. 

Дали едно лице желае да извършва мярката е въпрос на персонален избор. Системата за електронно наблюдаване е установила проблем, евентуално за малко време има нарушаване. Контролът по осъществяване на мярката е на Министерство на вътрешните работи. По отношение на правосъдното министерство е имало закъснение на подаване на информация към Министерство на вътрешните работи за това, че в системата за електронно наблюдаване има нарушаване. Проверката е на начален стадий,  евентуално ще има наказване. 

Ние установяваме закъснение при нас. Министерство на вътрешните работи също е трябвало да проявят разпоредителност за инспекции. Трябва да забележим дали наблюдаващият прокурор ще се самосезира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР