Това каза по БТВ бившият регионален министър Костадин Паскалев. Той

...
Това каза по БТВ бившият регионален министър Костадин Паскалев. Той
Коментари Харесай

Костадин Паскалев: Борисов е вярвал, че ще векува. Правителството му е извършило престъпление

Това сподели по БТВ някогашният районен министър Костадин Паскалев. Той добави:

Според мен това е закононарушение от позиция на финансовата дисциплинираност. Има и различен проблем, който накара депутатите да гледат този проблем в Народно събрание. Каква е темата-осъществените действия по договорите за поддръжка, разноските са за 1,4 млрд лв.. Има осъществени разноски за други договори-мантинели, маркировка и пътни знаци. Министърът предложи Народното събрание да се заеме с тази тематика, той е притиснат. Служебният министър председател разпореди на комисия да прегледа тези контракти. На 20 септември тя е почнала и на първи октомври е била подготвена.

Предложила е решение на тематиките - да се прекратят тези контракти. През това време АПИ да организира публични поръчки и да подпише съответни контракти. Това не се случва. И Караджов има казус-да заплаща за действия не по негова отговорност и да реализира активност по завършени контракти.

Има забавен факт. Предложени да два плана за решение. Мотивите към двете оферти съответстват буквално. Дано не са писани от пътно-строителните компании, а от АПИ. Имам съмнение, обаче.

Борисов е считал, че ще векува като министър председател на страната. Ако на някой не са му платени пари, отива в съда, а не стачкува. Това не е синдикален митинг. Двама от тях /шефове на пътни фирми” са някогашни шефове на Изпълнителна организация пътища. Един от сподвижниците му бе шеф на дирекция “Пътища”.

Това са положителни експерти, само че тук става въпрос за нещо друго. Борисов е възлагал отвън рамките на закона и тези компании са свързани с него с вземания, отвън контрактуваното. Тук би следвало прокуратурата да се намеси и то тежко. Ако няма дейности, това е незаконен сговор против страната. Това е превзетата страна. Ако това не се реши, страната ни постоянно ще бъде бедна.

Това държавно управление е безидейно, без темперамент и без водачество. Много ще му е мъчно да издържи дълго. Част от инхаус договорите не се извършват и министърът би следвало да приключи такива контракти. Колкото повече се отсрочва този въпрос, толкоз по-зле за страната. Много ми се желае да няма обязаност с предходната власт. Но съвсем нямам доверие. След като се потегля на заплащане без да е казано,че всичко е законосъобразно, това значи и съмнение в корупция. Един от свадите бе по какъв начин да се заплати на пътните компании. Системата е елементарна и е разказана в закона. Ако те е боязън от мечки, не отиваш в гората. всеобщата безнаказаност заменя персоналната отговорност на един министър.

Оценката за това държавно управление не е добра. Нинова сподели, че би трябвало да се сложат пределни цени. Бих и споделил, че това са цените на ел. сила, горивата, водата. Има съответни регулаторни органи. Ти би могъл да намалиш обособените ставки. Има цени, които са чисто пазарни и не подлежат на регулация. тогава се разясняват пределни надбавки, а не цени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР