Това каза по БНР вицепремиерът Илияна Йотова по отношение на

...
Това каза по БНР вицепремиерът Илияна Йотова по отношение на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: В тази ситуация емоционалната реакция е да търсиш някой, който да ти е виновен

Това сподели по БНР вицепремиерът Илияна Йотова във връзка с рецензиите, които министър председателят в оставка Кирил Петков насочи към президента Радев,.

Йотова прикани политическите сили да създадат всичко допустимо, с цел да не се стига до предварителни парламентарни избори поради комплицираната конюнктура освен в страната ни, а и в Европа и в света.

Според вицепрезидента станалото в българския парламент през последните дни е можело да бъде избегнато много от дълго време.

" Ако през цялото време българската външна политика в лицето на министър-председателя Кирил Петков не беше убедил като че ли нашите европейски сътрудници, че те няма да имат проблем с България. Когато на препоръките в Брюксел ходеше президентът Румен Радев, доста остро сложи въпросите за правата на българите там и че няма по какъв начин България да каже " да ", в случай че тези права не са обезпечени, по този начин както самият Европейски съюз изисква. Беше съществено увещание от страна на президента, че това не е просто някакво изискване на България, а най-важното изискване, с цел да бъде РСМ пълноправен член на Европейски Съюз. Останахме с усещане, че господин Петков е обещавал на нашите европейски сътрудници, че нещата в България ще станат доста по-бързо и в случай че нямаше това заричане, доста по-отдавна пътят към компромисите, пътят към съблюдаване на ползите на България щеше да бъде отворен и предложение като френското доста по-рано щеше да бъде реалност ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР