Това каза на брифинг в кулоарите на парламента зам.-председателят на

...
Това каза на брифинг в кулоарите на парламента зам.-председателят на
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да дадат заден за коалиционното споразумение, било край...

Това сподели на брифинг в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Деница Сачева във връзка думите на премиера Николай Денков, че предлагането на ГЕРБ за съдружно съглашение с " Продължаваме промяната - Демократична България " от през вчерашния ден коренно трансформира целите, набелязани преди девет месеца. 

Ясно е, че работим дружно, ясно е, че работим по съответни тематики и цели и не одобряваме държанието, което има " Продължаваме промяната "   - на непрестанно неглижиране на това, че ГЕРБ – СДС е първата политическа мощ, спечелила доверието на своите гласоподаватели и имаща право да предлага и да извършва стратегиите и цели, с които е била определена, съобщи Сачева.

 

Тя посочи, че по отношение на управническата програма ГЕРБ очакват да чуят от Николай Денков какво е изпълнено до момента и в случай че има неизпълнени задължения - за какво.

 

Непрекъснатите подмятания за корупционен багаж намираме най-малкото за нелепи. Бихме желали да посочим на господин Денков, че от едната му страна стои човек, който още не е дал явен и съответен отговор на българските жители във връзка с " Чаталджагейт ". Имаме различен министър, в чието министерство имаше арести за корупция. Има министър в неговото държавно управление, който върви с защита поради това, че не е извършил политически поръчки за търгове и публични поръчки, акцентира зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС .

 

Борбата с корупцията е главен приоритет и на ГЕРБ - СДС и когато приказваме за корупция, чакаме ясни отговори на всички тематики и въпроси, които засягат българското общество, на всички повдигнати подозрения, добави Деница Сачева.

Ние не се борим за постове.

 

Неслучайно не слагаме регулаторите преди всичко, нито приказваме с формули като 50:50, 60:40 или 20:30, тъй като го считаме най-малкото за неприлично. Когато се организират избори и се избират политически сили, които да влязат в Народното събрание, естествената политическа процедура е да се подписа съглашение, в което ясно да бдат посочени целите, ясно да бъдат посочени нещата, които сплотяват политическите партии и да има хора с ясна политическа отговорност, които да могат да дават доклад и пояснения за своите дейности пред българските жители, сподели още Сачева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР