Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на конференция

...
Това каза главният прокурор Сотир Цацаров по време на конференция
Коментари Харесай

Цацаров: Европейската прокуратура ще заработи 2020 г.

Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по време на конференция по отношение на основаването на Служба на европейския прокурор (EPPO), заяви Агенция “Фокус “.

„ Ако се върнем малко обратно, всички бихме споделили, че измина доста време от 2009 година, когато Лисабонският контракт влезе в действие и член 86 от него стана основа за основаването на Европейска прокуратура. Вярно е, че пътят, изминат до момента, не беше елементарен, само че в този момент е време за действителното създаване на тази прокуратура като работеща институция.

Предстои приемането на избор и правила на основен прокурор, назначение на европейски делегирани прокурори и създаване на административен потенциал на институцията “, сподели още Цацаров и посочи, че се чака с общи старания Европейската прокуратура да стартира своите първи следствия през 2020 година

„ Предстои създаване на мощна, ефикасна и самостоятелна прокуратура и имам вяра, че това ще бъде реализирано с общи старания. Както сподели Франциско Фонсека Морильо - шефа на Дирекция „ Правосъдие, съществени права и поданство “ на Европейската комисия, „ сговорна тайфа планина повдига “.

Бих споделил, че планината към този момент е повдигната и в този момент е време да я задържим в такова повдигнато състояние “, сподели още основният прокурор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР