Това каза депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Георги Ганев

...
Това каза депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Георги Ганев
Коментари Харесай

Георги Ганев: Данъчните оценки на имотите не са опреснявани от 16...

Това сподели депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България (ПП-ДБ) Георги Ганев в студиото на " Денят ON AIR ".

 

" Със сигурност може дефицитът да падне под 3%. Въпросът е дали сътрудниците от ГЕРБ и Движение за права и свободи са подготвени да платят цената. Никакви такива удоволствия не са безвъзмездни. Съответно, след като те декларират, че желаят да видят по-нисък недостиг, би трябвало да кажат кои разноски плануват да се изрежат, другояче няма по какъв начин да се случи сметката. Винаги при обмисляне на бюджет се залагат планирани стойности. Когато се фиксира цифрата на недостига, което

е неизменно, в случай че има недоизпълнение на приходите, би трябвало да има и несъблюдение на разноските ", добави Ганев.

 

На въпрос дали ще се подвигат налозите и таксите, той отговори: " Като ми посочат коя ставка се планува да се вдигне в този проектобюджет, като се изключи предлагането да се върне ДДС-то за ресторантьорите от 9% на 20%, тогава ще можем да влезем в съответен диалог. Целта на страната е да изсветли бизнеси - да понижи натиска върху бизнеси, които са коректни и не укриват налози, пробвайки се да упражни напън върху по-малко правилните. "

 

Според госта ненапълно забележките за налозите имат учредения.

 

" Колегите от ГЕРБ/СДС желаят ставката за ресторантьорите да остане 9% с причини, които още не сме чули. Другият вид е да останат тези 9%, само че те са съпроводени от редица ограничения за изсветляване. Една от тези ограничения е обвързвана с превеждането на всички заплати по банков път. Друга мярка, която подвига ужасно доста звук, е тази с бакшишите ", разясни националният представител.

 

Той напомни, че данъчните оценки на парцелите са спрени да бъдат обновявани преди повече от 16 години.

 

" Трябва да се опреснят тези данъчни оценки, тъй като цените на парцелите са отишли толкоз надалеч от тези данъчни оценки, че не е съответно. Хора, които имат доста парцели - парцелите, в които те не живеят, да бъдат облагани с промил, друг от главния парцел за живеене ", акцентира Георги Ганев.

Депутатът е безапелационен, че идеален бюджет няма: " Какъвто и бюджет да визиите, то ще се откри нещо, което да не се хареса. Напълно наложително е един бюджет да не се харесва на всички. И този бюджет не основава спънка за влизането в Еврозоната. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР