Това изисква, разбира се, терминалът да бъде свързан с другия

...
Това изисква, разбира се, терминалът да бъде свързан с другия
Коментари Харесай

Президентът Радев поиска България да се включи в управлението на порта за газ в Александруполис

Това изисква, несъмнено, терминалът да бъде обвързван с другия стратегически обект сред нашите две страни - интерконекторът, която чакаме да проработи от 1 октомври и е още едно доказателство за сполучливото стратегическо партньорство сред Гърция и Бъглария. Това сподели президентът Румен Радев на среща с представители на управлението на фирмите „ Gastrade ” и „ Copelouzos Group “.

" За нас е извънредно значимо терминалът да бъде приключен в период, както и да разгледаме още един път опцията за полутечен газ за България през Гърция и в кратковременен, и в дълготраен проект. Както и за опциите на включване на България в ръководството на порт " Александруполис ". Защото нашите две страни в действителност могат да обединят напъните си в този значим район за постигането на повече непоклатимост и основаването на повече благоприятни условия, уточни още президентът.

Това е дълготрайно партньорство, означиха от гръцката страна. Тое е ожт стратегическо значение заиверсификацията. България е с приоритет, споделиха още те.

Сред тематиките на срещата ще бъдат опциите за увеличение на количествата природен газ за България, които страната ни ще получава през Гърция посредством терминала в град Александруполис.

В диалога вземат участие министър-председателят на служебното държавно управление Гълъб Донев, министърът на енергетиката Росен Христов, представители на управленията на „ Булгаргаз “ и на „ Булгартрансгаз “.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР