„Това изисква от всички нас, не само да сме се

...
„Това изисква от всички нас, не само да сме се
Коментари Харесай

Калоян Паргов: БСП трябва да представи пред обществото левия разказ за бъдещето на България

„ Това изисква от всички нас, освен да сме се поучили от грешките и пропуските, позволени в миналата акция, само че и да сме мобилизарани да поемем или да участваме със съществени позиции в ръководството на страната. Анализите на районно, градско и национално ниво демонстрират, че на парламентарните избори от 4 април Българска социалистическа партия претърпя тежка загуба. За първи път през трите десетилетия след измененията, и то след седемгодишен интервал в съпротива, левицата получи толкоз пагубен резултат “, посочи той.

По думите му в този момент е моментът Българска социалистическа партия да показа по-конкретно и експертно обосновано своите реалистични управнически визии за развиване на стопанската система, на опазването на здравето, образованието, науката и културата, на обществената сфера, селското стопанство и така нататък „ Да посочим пътя, по който България ще се придвижи от последно място по развиване в Европейски Съюз към по-горни позиции “, изясни Паргов.

„ Очакванията са за нови управнически хрумвания и интелигентни решения, дейно конкретизирани. И тази съответна управническа стратегия още на следващия ден да може да я представим пред обществото. Времето на общите приказки изтече. Необходими са съответни решителни ограничения! “, сподели водачът на столичните социалисти.

Той засегна и тематиката за отговорността, която по думите му е основна.

„ За да продължим напред е значимо да си изясним кой, по кое време и по какъв начин поема отговорност за взетите решения. Диалогът в партията е нарушен. Разминаването сред управлението и структурите на партията е на път да се трансформира в жанр на партийно ръководство. Не е естествено, когато „ от горната страна “ се постановат водачи, цивилен квоти, в контраст на мнението и причините на партийните организации, по-късно да им се търси отговорност за постигнатите резултати “, сподели Паргов.

Председателят на Българска социалистическа партия - София съобщи, че главната задача е да се изберат претендентите за народни представители в трите софийски МИР-а. „ Партийните ни организации са излъчили почтени претенденти с ярки професионални биографии. Считам, че ще съумеем да подредим листи, в които да бъдат показани разнообразни специалности и браншове “, подчертава той.

Паргов прикани претендентите за народни представители да се посветят напълно на акцията, тъй като „ София е по-сложен град “.

„ В столицата, където живее съвсем една трета от популацията на България, изборите се въздействат извънредно от националната политика. Естествено и от държанието на Българска социалистическа партия, от управническите решения, които предлагаме, от професионалната подготовка и качества на претендентите ни “, сподели Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР