Това е завръщане в дом, който ми е любим, в

...
Това е завръщане в дом, който ми е любим, в
Коментари Харесай

За първи път жена става командир на германска военноморска база

" Това е завръщане в дом, който ми е обичан, в познати за мен води ", съобщи новият пълководец на ескадра миночистачи Инка декор Путкамер във военноморската база в северния град Кил.

Заедно с още една военнослужеща тя е първата жена, която става пълководец във военноморските сили. В Кил тя е била пълководец на миночистача " Хомбург " и заместник-командир на ескадра миночистачи, написа Българска телеграфна агенция.

Родена във Вилхелмсхафен, 41-годишната жена желае да бъде образец за подражателство. " Въоръжените сили оферират на мен и брачна половинка ми опцията да заемаме управителни длъжности и да можем да съвместим това със фамилния живот ", сподели тя.

" Без подозрение, това е стресиращо и изисква доста организация и авансово обмисляне, само че е допустимо ", посочи Фон Путкамер.

Тя би желала промяната на командния състав да бъде съпроводена с посланието, че въоръжените сили на Германия дават опция на дамите да заемат такива позиции.

Ескадрата включва 10 кораба за търсене и неутрализиране на мини. Неотдавна моряците откриха 1,8-тонна английска мина по време на обучение в Килския фиорд. Според полицейски отчети това е най-голямата неексплодирала бомба от Втората международна война, намирана в миналото в провинция Шлезвиг-Холщайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР