Това е ясен сигнал от Великобритания, че очаква българските служби

...
Това е ясен сигнал от Великобритания, че очаква българските служби
Коментари Харесай

Керемедчиев за арестуваните българи във Великобритания: Със сигурност има още хора, които са замесени

„ Това е явен сигнал от Англия, че чака българските служби да са по-активни и да работят за откриване по кое време и къде тези хора са вербувани и имали ли са действия на българска територия “, това сподели в предаването „ Тази заран “ по bTV някогашният боен министър Велизар Шаламанов по отношение на задържаните на Острова трима българи за шпионаж.

„ Не бива да се отклоняваме от тематиката поради присъединяване на Христо Грозев. Става въпрос за една неподходяща обстановка за България. Не става въпрос единствено за трима жители, а за цялата българска общественост “, уточни той.

По думите му е извънредно належащо да се разплете този случай, тъй като съветските разследващи интервенции ще се ускоряват с усложняване на обстановката в Черно море.

„ Натискът върху България е голям. Ако не бъдат реализирани резултати, това може да повлия е на нашето участие Шенген “, на мнение е Шаламанов.„ Британските служби ще свършат своята работа. Но това отваря въпроса какво стана по правосъден път с разкритите шпиони в Дирекцията по обмисляне на защитата в българското Министерство на защитата. Сигналът, които ни се дава от Англия, е, че би трябвало да вземем ограничения за съветското въздействие в институциите. “

„ Притеснява ме, че са взели участие в организирането на избори зад граница. Притеснително е, че заради липсва на потенциал на Министерство на външните работи се набират хора зад граница, които не се ревизират при 90% от случаите “, сподели от своя страна някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

„ Избирателни секции се откриват в спортни зали, кафенета и сходни, които са под надзор на такива хора. Това значи, че когато има такива хора, които сътрудничат с съветските служи, това е директна интервенция на Русия в изборните процеси на България. Според мен е допустимо да е повлияно на резултати “, безапелационен бе той.

„ Със сигурност има още хора, които са забъркани. Тук приказваме единствено за една клетка на една организация. Не мога да кажа дали са единствено българи, само че сигурно има препратки към България “, сподели още Керемедчиев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР