Това е вторият пилотен проект, след като преди време отново

...
Това е вторият пилотен проект, след като преди време отново
Коментари Харесай

Община Варна с уникален проект за стимулиране на спорта сред подрастващите


Това е вторият пилотен план, откакто преди време още веднъж първа Община Варна вкара безплатните тренировки за деца във варненските клубове за избран интервал.

Кристиан Димитров предложения още веднъж всички варненци и посетители на града на  впечатляващата гала по закриването на " Варна европейски град на спорта ". Както медията ни заяви, тя ще бъде в Дворецът на културата и спорта във Варна на 12 декември от 19 часа с вход свободен, а публиката може да чака една извънредно занимателна стратегия с присъединяване на Орлин Павлов, Надежда Петрова, Кирил Хаджиев - Тино и " Тутурутка “. На сцената ще дефилират грациите от националния отбор по художествена гимнастика, с демонстрации ще се включат още Йордан Йовчев, доста спортни клубове. По време на тържеството ще бъдат връчени и обичайните награди " Спортист на Варна “.

Кристиян Димитров напомни, че купата " Варна европейски град на спорта " е дадена на морската столица на база на всичко, което е направено в предходните години. Зад тази купа стои доста труд и заслуги, тя не е подарена, твърди специалистът.

" На среща в Брюксел, където гостувахме във връзка на Европейския град на спорта,  успяхме да създадем една чудесна реклама на Варна. След това с помощта на множеството интернационалните събития в спортния календар успяхме още повече да разпространяваме морската ни столица посредством непознатите участници в тези мероприятия и взаимните планове, които направихме. Европейските шампионати, лигата на нациите, Европейската купа по ветроходство са единствено част от многото събития, които популяризираха града ни. В календара на Европейския град на спорта влязоха над 200 събития, които не стопират и към днешна дата. Вървят ученическите шампионати, предстоят коледните шампионати...И през 2021 година още веднъж ще бъдем хазаин на огромни спортни формати, тъй като доказахме, че можем да се оправим с това. Видяха, че имаме опция, имаме капацитет, продължаваме да се развиваме ", сподели Кристиан Димитров.

Той посочи, че Община Варна и Оперативна програма " Спорт " поддържа спортните бази във Варна и прави график за използването им от спортните клубове.

" Община Варна е пионер в това да дава за безплатно прилагане спортни клубове във Варна без заплащане даже на консумативи като техен ангажимент е те да организират начално образование по типа спорт целогодишно. Всеки родител може да заведе детето си. Провежда се по график на два сеанса. Популяризираме го оптимално, с цел да знаят родителите и изберат спорт за своето дете за безплатно образование. Когато детето се спре на избран спорт, тогава към този момент може да го запишат в клуба.

56 спортни клуба употребяват безплатно база, това е казус в страната. Новите спортни бази, които се строят напредват, това са новият комплекс във " Владиславово ", на ул. " Студентска " и комплекса във " Виница ". Направихме спортни площадки в 18 учебни заведения, построени бяха фитнес площадки на намерено в дворовете, които се употребяват и от жителите. Навсякъде по гледище на шефовете беше построено и видеонаблюдение. Всичко това е прелестна причина за развиването на всеобщия спорт в Община Варна и след 10 години ще има резултати. 28 учебни заведения във Варна имат хубава спортна база, освен в дворовете. И тази година целите ще са в развиването на детско-юношеския спорт. Проектът е неповторим за страната, назовава се " Тренировъчен урок ", показа още Кристиян Димитров.  

Подробности вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР