Това е вторият изцяло електрически модел на компанията, която планира ...

Това е вторият изцяло електрически модел на компанията, която планира

Volvo Cars започва производството на Новото C40 Recharge

Това е вторият напълно електрически модел на компанията, която възнамерява до 2030 година да продава единствено електрически коли.

Днес Volvo Cars стартира производството на най-новият си електрически модел, C40 Recharge, в завода си в Гент в Белгия.

C40 Recharge е вторият напълно електрически модел на компанията, която възнамерява до 2030 година да бъде напълно електрическа, а до 2040 година - климатично неутрална.

Заводът в Гент е един от най-големите индустриални центрове на Volvo Cars и е основен по пътя на цялостна й електрификация. В него се създава и XC40 Recharge - електрическата версия на един от най-продаваните Volvo SUV модели.

Volvo Cars усилва индустриалния си потенциал за електрически коли в Гент до 135,000 годишно и възнамерява, още през идната година, повече от половината от производството да се състои от електрически коли.

" C40 Recharge въплъщава нашето бъдеще " съобщи Хавиер Варела, Старши вицепрезидент индустриални интервенции и качество във Volvo Cars. " Нашите индустриални интервенции и близко съдействие с доставчиците ни са основни за постигането на бъдещите ни упоритости във връзка с електрификация и климатична индиферентност. Заводът ни в Гент е подготвен за 100% електрическо бъдеще и ще бъде значима част от нашата световна индустриална мрежа. "

C40 Recharge е най-новото проявяване на упоритостите на Volvo Cars за нулеви излъчвания в бъдеще. През идните години компанията ще показа още няколко електрически модела и възнамерява 50% от световните й продажби през 2025 година да са електрически коли.

C40 Recharge е знаков модел в новата комерсиална тактика на компанията, тъй като също така ще се предлага и онлайн, чрез volvocars.com за определени пазари по целия свят. В допълнение на класическата продажба, клиентите могат да поръчат новото C40 Recharge от комфорта на своя дом. Автомобилът идва с комфортната оферта Care, която включва сервизна поддръжка, гаранция, пътна помощ и застраховка.

Новото C40 Recharge комбинира преимуществата на SUV с по-нисък и грациозен дизайн. Задницата се отличава с впечатляваща визия, до момента в който дизайнът начело вкарва новото лице на електрическите Volvo модели и включва светлини с най-съвременна пикселна технология.

Отвътре C40 Recharge обезпечава висока позиция на седене, която Volvo клиентите избират, и предлага богата палитра неповторими за модела цветове и интериорни декоративни детайли. Това е и първият модел на Volvo без кожен салон.

Подобно на XC40 Recharge, C40 Recharge идва с една от най-хубавите инфотейнмънт системи на пазара, основана на Android и създадена взаимно с Гугъл. С нея клиентите могат да разчитат на изцяло интегрирани в автомобила Гугъл приложения и услуги, като Гугъл Assistant, Гугъл Maps и Гугъл Play. Неограничените данни разрешават превъзходна връзка. Освен това автомобилът е планиран да получава програмен продукт актуализация по въздуха. Това значи, че C40 Recharge ще не престава да се усъвършенства даже откакто напусне завода.

Задвижването се състои от два електродвигателя, един начело и един откъм гърба, захранвани от 78kWh батерия, която може да се зареди от 10 до 80% за единствено 40 минути. Очакваният пробег e към 420 километра.

Източник: cross.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg