Това е вторият изцяло електрически модел на компанията, която планира

...
Това е вторият изцяло електрически модел на компанията, която планира
Коментари Харесай

Volvo Cars започва производството на Новото C40 Recharge

Това е вторият напълно електрически модел на компанията, която възнамерява до 2030 година да продава единствено електрически коли.

Днес Volvo Cars стартира производството на най-новият си електрически модел, C40 Recharge, в завода си в Гент в Белгия.

C40 Recharge е вторият напълно електрически модел на компанията, която възнамерява до 2030 година да бъде напълно електрическа, а до 2040 година - климатично неутрална.

Заводът в Гент е един от най-големите индустриални центрове на Volvo Cars и е основен по пътя на цялостна й електрификация. В него се създава и XC40 Recharge - електрическата версия на един от най-продаваните Volvo SUV модели.

Volvo Cars усилва индустриалния си потенциал за електрически коли в Гент до 135,000 годишно и възнамерява, още през идната година, повече от половината от производството да се състои от електрически коли.

" C40 Recharge въплъщава нашето бъдеще " съобщи Хавиер Варела, Старши вицепрезидент индустриални интервенции и качество във Volvo Cars. " Нашите индустриални интервенции и близко съдействие с доставчиците ни са основни за постигането на бъдещите ни упоритости във връзка с електрификация и климатична индиферентност. Заводът ни в Гент е подготвен за 100% електрическо бъдеще и ще бъде значима част от нашата световна индустриална мрежа. "

C40 Recharge е най-новото проявяване на упоритостите на Volvo Cars за нулеви излъчвания в бъдеще. През идните години компанията ще показа още няколко електрически модела и възнамерява 50% от световните й продажби през 2025 година да са електрически коли.

C40 Recharge е знаков модел в новата комерсиална тактика на компанията, тъй като също така ще се предлага и онлайн, чрез volvocars.com за определени пазари по целия свят. В допълнение на класическата продажба, клиентите могат да поръчат новото C40 Recharge от комфорта на своя дом. Автомобилът идва с комфортната оферта Care, която включва сервизна поддръжка, гаранция, пътна помощ и застраховка.

Новото C40 Recharge комбинира преимуществата на SUV с по-нисък и грациозен дизайн. Задницата се отличава с впечатляваща визия, до момента в който дизайнът начело вкарва новото лице на електрическите Volvo модели и включва светлини с най-съвременна пикселна технология.

Отвътре C40 Recharge обезпечава висока позиция на седене, която Volvo клиентите избират, и предлага богата палитра неповторими за модела цветове и интериорни декоративни детайли. Това е и първият модел на Volvo без кожен салон.

Подобно на XC40 Recharge, C40 Recharge идва с една от най-хубавите инфотейнмънт системи на пазара, основана на Android и създадена взаимно с Гугъл. С нея клиентите могат да разчитат на изцяло интегрирани в автомобила Гугъл приложения и услуги, като Гугъл Assistant, Гугъл Maps и Гугъл Play. Неограничените данни разрешават превъзходна връзка. Освен това автомобилът е планиран да получава програмен продукт актуализация по въздуха. Това значи, че C40 Recharge ще продължава да се усъвършенства даже откакто напусне завода.

Задвижването се състои от два електродвигателя, един начело и един откъм гърба, захранвани от 78kWh батерия, която може да се зареди от 10 до 80% за единствено 40 минути. Очакваният пробег e към 420 километра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР