Това е вторият ден от тридневната среща на върха на

...
Това е вторият ден от тридневната среща на върха на
Коментари Харесай

Оказа се, че Snapdragon 8 Gen 3 е два пъти по-мощен от Snapdragon 8 Gen 1

Това е вторият ден от тридневната среща на върха на Qualcomm Snapdragon 2023 в Хавай и през днешния ден Qualcomm разкри повече за своята мобилна платформа Snapdragon 8 Gen 3 за флагманските Android-смартфони. По-специално, Snapdragon 8 Gen 3 реализира продуктивност, която е с над 200% по-висока от тази на Snapdragon 8 Gen 1, показан преди по-малко от 2 години.

Qualcomm през днешния ден показва шокиращата продуктивност на Snapdragon 8 Gen 3, употребявайки 5 известни инструмента за относителен разбор, а точно Antutu v10, Geekbench 6, 3DMark Wild Life Extreme, 3DMark Solar Bay и AI Mark.

В бенчмарка Antutu, Snapdragon 8 Gen 3 означи рекордните 2 139 281 точки, защото е първият публично пуснат чипсет, който минава границата от 2 милиона точки в бенчмарка Antutu. За съпоставяне, устройствата със Snapdragon 8 Gen 1 означиха малко под 1 милион точки в Antutu и екипът от Gizmochina сформира таблицата по-долу, с цел да покаже подобрението в продуктивността на Snapdragon 8 Gen 3 по отношение на неговите прародители, като Snapdragon 8 Gen 1.

Таблица 1: Snapdragon 8 Gen 3 спрямо предходните генерации (Leo Wong De Quan / Gizmochina).

Както се вижда нагоре, Snapdragon 8 Gen 3 е постигнал 233% усъвършенстване на продуктивността по отношение на Snapdragon 8 Gen 1 в Antutu, което го прави повече от два пъти по-мощен от Snapdragon 8 Gen 1.

Преминавайки към други бенчмаркове, SoC Snapdragon 8 Gen 3 сподели в многоядрения тест резултат от 7501 и в едноядрения резултат от 2329 в Geekbench 6. В игровия тест 3DMark Wild Life Extreme той е отчел 5338 точки. В 3DMark SoC Solar Bay е отбелязал 8597 точки, като единствено при 3-тото стартиране в Solar Bay е достигнал топлота от 39 градуса по Целзий. И най-после, в AI Mark, Snapdragon 8 Gen 3 е отбелязал 240 147 точки, класирайки се преди всичко в бенчмарка, побеждавайки всички останали 99% от устройствата в смарт телефон промишлеността.

Snapdragon 8 Gen 3 Geekbench scores (Source: Qualcomm)

Snapdragon 8 Gen 3 3DMark Solar Bay scores (Source: Qualcomm)

Snapdragon 8 Gen 3 AI Mark scores (Source: Qualcomm)

Ясно е, че Snapdragon 8 Gen 3 е постигнал отлична рекордна продуктивност и че бъдещите, основани на този чип, Android-флагмани ще бъдат едни от най-хубавите в промишлеността с плавна и бърза продуктивност. Днес, 26 октомври, ще бъде пуснат в продажба Xiaomi 14 — първият в света смарт телефон, основан на чипсета Snapdragon 8 Gen 3.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР