Това е временно, логично е да е временно. Така икономическият

...
Това е временно, логично е да е временно. Така икономическият
Коментари Харесай

Агоп Каспарян: Пропастта между бедни и богати много се засилва

Това е краткотрайно, разумно е да е краткотрайно. Така икономическият специалист Агоп Каспарян разяснява новината, че.
Нещо друго е по-притеснително – отваря се една голяма бездна сред депозитите до 1000 лв. и депозитите над 1 000 000 лв.. Намаляват най-малките депозитите с 423 000 – те не преливат към депозитите сред 1000 и 1500 лв.. Тези, които имат най-малки депозити, ги теглят и харчат, с цел да преодоляват коронакризата, счита Каспарян. „ Пропастта сред богати и небогати доста се ускорява ”, заключи той пред Българска национална телевизия.
 Оксфам: Вирусът на неравенството направи богатите още по-богати Оксфам: " Вирусът на неравенството " направи богатите още по-богати
Богатите са станали още по-богати, а на бедните ще им е нужно най-малко десетилетие, с цел да стъпят на краката си. Изводите са от новият докла...
160 - 180 000 безработни има в България, към 60 - 80 000 са трайно безработни. Има и към 400 - 500 000, които си търсят работа, само че не могат да си намерят, заключи Каспарян. Има и леко нарастване на цените в България, тъй като и вносът от други страни леко се ограничи, добави той.
Каспарян предвижда увеличение на налозите и уточни, че следва да се намерения за прогресивно данъчно облагане - концепция на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Това не са чисто нови милионери – евентуално те са преместили пари на депозити, тъй като се отдръпват от финансовите пазари, където е огромен разгул. Това съобщи различен специалист – Кузман Илиев. До 60% депозитите под 1000 лв. образуват целия размер депозити. Тези хора са застрашени от беднотия, от доста тежка обстановка, разяснява той.
Илиев уточни коронакризата като " манна небесна " за фармацевтичните компании, комерсиалните вериги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР