Това е вид баница с готови кори , но е

...
Това е вид баница с готови кори , но е
Коментари Харесай

Вечеря в кори за баница – хем засищаща, хем лесна, хем евтина! Навиваш, печеш и заливаш:

Това е тип баница с подготвени кори, само че е доста засищаща и вкусна, по тази причина се подготвя като главно ядене или като гарнитура. У нас постоянно я вършим, когато нямаме нищо сготвено за вечеря, а от време на време я подготвям и за посетители.

Процедурата по приготвянето е в действителност доста лесна и елементарна. Вероятно доста хора виждат нещо сходно за първи път, макар че е остаряла рецепта. Лесно се запомня, а най-после се получава вкусна Вечеря в кори за баница. Ето какво ви би трябвало:

Вечеря в кори за баница

Продукти: 

400 гр. подготвени кори за баница

За плънката:

1,5 картофа

2-3 супени лъжици готварска или заквасена сметана

1 дребна глава ситно нарязан лук

сол

черен пипер

примес от сухи подправки на усет

За заливката:

400 мл вряла вода

200 мл неутрална готварска сметана или прясно мляко, смесено със заквасена сметана

Приготвяне: 

Обелете и измийте добре картофите, залейте ги с вряла вода, прибавете една чаена лъжичка сол и ги варете, до момента в който омекнат. След това ги пасирайте добре до приемане на пюре.

 варени картофи

 пасирани картофи

Подправете картофите на усет, по-късно прибавете сметаната и разбъркайте, до момента в който се смесят. Особено прелестен усет придава готварската сметана, само че в случай че нямате сега сложете заквасена сметана.

Накрая се прибавя ситно нарязания лук и се бърка до момента в който пюрето стане прелестно безпрепятствено. Плънката е подготвена, тъй че я оставете настрани. Върху работен плот отворете корите за баница. Може и сами да разточите тънки кори, само че по този начин става доста по-бързо.

Нарежете корите на квадрати. Тъй като на пазара има разнообразни по величина кори, преценете сами по какъв начин ще ги нарежете. Аз нарязах моите на 9 квадрата (3×3). В средата на всеки квадрат сложете по една лъжица плънка от картофено пюре.

 баница с картофена плънка

Затворете кората и я опаковайте като калъфка.

 пюре в кори за баница

Подредете ги в намазнена тава една до друга. Когато напълните тавата с „ възглавнички “, намажете ги от горната страна с малко масло със силиконова четка, след което ги сложете в загрята на 250 градуса фурна за 25-30 минути.

 вечеря в кори

 вечеря от кори за баница

Настройте печенето съгласно вашата фурна. Щом баницата се запече от горната страна, извадете тавата от фурната и до момента в който е още гореща я залейте с вряла вода. Трябваха ми към 400 мл вода.

 картофена баница

Оставя се за няколко минути да поеме водата и да се изпари непотребната, след което от горната страна се залива отмерено със сметана или прясно мляко, смесено със заквасена сметана или разтопено масло/сметана. Сервирайте горещо или студено, еднообразно вкусно е.

 баница със заливка

 вечеря в кори за баница

 Да ви е сладко!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР