Това е въпросът, който си задават запознатите с политическите процеси

...
Това е въпросът, който си задават запознатите с политическите процеси
Коментари Харесай

Кой ще е eвентуалният ни нов депутат от ГЕРБ – нахъсан бизнесмен от Несебър или най-успешният здравен мениджър в Бургас

Това е въпросът, който си задават осведомените с политическите процеси във Втори МИР-Бургас, минути откакто претендентът за министър председател Мария Габриел разгласи състава на оферти от нея Министерски съвет

Кой ще бъде възможният нов бургаски депутат от ГЕРБ, в случай че Жечо Станков стане министър на енергетиката? Това е въпросът, който си задават осведомените с политическите процеси във Втори МИР-Бургас, минути откакто претендентът за министър председател Мария Габриел разгласи състава на оферти от нея Министерски съвет. 

Жечо Станков несъмнено е най-добре квалифицираният кадър в ГЕРБ за поста министър на енергетиката, а Ивелина Василева – за екологията. Ако Народното събрание го гласоподава, това ще бъде най-бургаското държавно управление, което сме имали, защото и вътрешният министър Калин Стоянов, който резервира поста си след ротацията, е бургазлия.

ГЕРБ изпрати от Бургас в 49-ия парламент четирима народни представители. Това са Жечо Станков, Любен Дилов-син, Галя Желязкова и Андрей Рунчев. След като Жечо Станков поеме енергетиката в държавното управление, на неговото място клетва би трябвало да постави нов депутат.

Пети в листата на партията на Бойко Борисов е водачът на ГЕРБ в Несебър Мартин Богданов, който водеше доста мощна и положителна акция и събра солидна поддръжка за своята кандидатура. Той е в политиката от цели 17 години, от самото основаване на ГЕРБ през далечната 2007 година, член е на управлението на ГЕРБ-Несебър и в никакъв случай не е членувал в други политически обединения. Занимавал се е с ресторантьорство, а сега дава отговор за достъпа и контрола на видеонаблюдението в целия Слънчев бряг, както и в огромната част от община Несебър. Изгражда и поддържа паркинг системи по Черноморието.

Шестата позиция е за Стоил Яков - столичанин от квотата на Съюз на демократичните сили, само че неговата кандидатура наподобява извънредно несъстоятелно за бургаския актив и надали ще бъде позволено той да съставлява района.

Така се стига до седмата позиция, а тази алтернатива е извънредно забавна. В коридорите на Народното събрание е доста евентуално да се чува тон от токчетата на една от най-успешните дами в Бургас – административния шеф на Болница „ Сърце и мозък “ доктор Лидия Стефанова, която сега е общински консултант, само че със своята експертиза и голям капацитет би била доста по-полезна в Народното събрание. Д-р Стефанова на два пъти сподели, че е мощен коз в ръкава на хората на Бойко Борисов, излизайки с впечатляващ резултат от двата избора, в които взе участие.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР