Това е въпрос, който е толкова стар, колкото и самите

...
Това е въпрос, който е толкова стар, колкото и самите
Коментари Харесай

Ампутация на пениса и червено зрение: Какво може да стане, ако изпиете твърде много виагра?

Това е въпрос, който е толкоз остарял, колкото и самите сини хапчета – „ Какво ще стане, в случай че изпия прекалено много виагра? “ Е, за жалост някои хора са имали нещастието да научат отговора му по сложния метод.

Силденафил, лекарството, което нормално се назовава виагра, се употребява за лекуване на еректилна дисфункция, както и на белодробна хипертония. Обширните изпитвания и следващи изследвания са го определили като безвредно и дейно средство за лекуване на еректилна дисфункция, за която се употребява и най-често.

Подобно на множеството медикаменти, има постоянно срещани странични резултати като главоболие, гадене и замаяност, запушен нос и горещи талази. В по-редки случаи, изключително когато пациентите са надвишили целесъобразната доза, някои претърпяват и доста по-лоши неща.

В един отчет да вземем за пример написа, че лекарите се принуждават да ампутират пениса на 60-годишен колумбиец, който съзнателно приема прекомерно огромно количество от лекарството, с цел да впечатли приятелката си в спалнята. След като в продължение на няколко дни няма ерекция, мъжът постъпва в болница поради мощна болежка. Именно тогава лекарите откриват, че пенисът му е строшен и гангренясал. Органът е ампутиран, с цел да се предотврати разпространяването на гангрената, оповестява " Индипендънт ".

Виаграта може да провокира и друго, въпреки и не чак толкоз извънредно затруднение – проблем със зрението. 31-годишен мъж си поръчва течен силденафил цитрат от интернет. Вместо да одобри предложената доза благодарение на предоставената пипета, по-късно той споделя на лекарите, че изпива лекарството непосредствено от бутилката – като че ли е кенче Sprite. Мъжът преценя, че е приел доста повече от целесъобразната доза.

" Малко откакто е приел веществото, пациентът е почнал да вижда червен нюанс в зрението си, както и многоцветни фотопсии [проблясъци или плаващи цветове в зрението] и чувство за понижен контрастност ", пишат лекарите му в отчет за случая. " На идващия ден фотопсиите отшумяха, само че пониженият контрастност и аленият нюанс на зрението останаха. "

Обикновено сходни зрителни признаци отшумяват в границите на 24 часа, изяснява екипът. В този случай обаче те към момента са били налице три месеца след приемането, макар няколкото опита за лечени. В края на краищата са изчезнали изцяло след година.

" Промените, следени при нашия пациент, подхождат на фоторецепторна токсичност, изключително в макулата ", споделя екипът в своето изследване на случая.

" Силденафил цитрат може също по този начин да инхибира 6-фосфодиестеразата (PDE-6) в ретината. PDE-6 е значимо вещество за превръщане на оптичните сигнали в електрически в процеса на зрението ", изяснява различен екип в отчет за случай, при който един от техните пациенти е получил зрителни нарушавания след дълготрайно приемане на лекарството. " Инхибирането на PDE-6 може да докара до зрителни аномалии и недостатъци в цветното зрение. "

Други по-рядко срещани странични резултати включват пристъп, болежка в гърдите, сърдечен припадък и инсулт, както и ерекция, която продължава повече от четири часа.

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР