Това е вълна и се е случвало и в други

...
Това е вълна и се е случвало и в други
Коментари Харесай

Валентин Радев за бомбените заплахи: Това е тероризъм, целта е сплашване

Това е вълна и се е случвало и в други страни. Ако някъде сме неподготвени, Министерство на вътрешните работи има време, с цел да бъдат по-малко изненадите в деня на изборите. Правилно е, че от събота стартират да охраняват учебните заведения, ще създадат и профилактики, към този момент това е задоволително. Никъде няма предписание за 24 часа на открито.

По този метод някогашният министър на вътрешните работи Валентин Радев разяснява по Bulgaria ON AIR вълната от бомбени закани, която в границите на 3 дни заля стотици учебни заведения в страната.

Гостът акцентира, че не би трябвало да бъдат разпитвани шефовете, а главната грижа и отговорност е на Министерство на вътрешните работи. И означи, че дотук заканите не наподобяват съществени.

" Леко притеснително е, че има някаква организация. Не се прави елементарно това. С какво ще взривиш тази бомба? Няма го това иницииращо средство. Трябва инвентаризация на всички иницииращи устройства. Като тях ги приберем, никой не може да направи нищо. Бомба не може да постави никой, в случай че няма иницииращо взривно вещество ", настоя Радев.

В Министерство на вътрешните работи са близо 50 хиляди души, също така всяко учебно заведение има
Всичко за Вашата сватба
защита, тези хора също могат да подкрепят процеса, счита той. Вероятно аргументите за вълната от бомбени закани са свързани с войната в Украйна, позволи Валентин Радев.

" Целта е заплашване, това е тероризъм. Неизвестни хора, които желаят принуждение над популацията. Ако някой се е колебаел дали да гласоподава, в този момент ще си каже: За какво да вървя да гласоподавам. Хубаво е, че се случи седмица по-рано, с цел да сме най-малко малко готови ", съобщи някогашният силов министър.

" Ходя по магазини като вас и виждам и усещам какво се случва. Когато няма мощна власт, видяхте какво става с мигрантите - страната е разграден двор. Няма ли мощно държавно управление, доста от системите в страната не работят добре. Ако няма държавно управление, всичко това ще докара до углавен избор против всички партии ", предизвести Радев.

По думите от ГЕРБ са подготвени да договарят с всички, като се изключи партия " Възраждане ". Но няма да поддържат обединението ПП-ДБ, в случай че тя стане първа политическа мощ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg