Това е третият опит на българския лекарски съюз да предложи

...
Това е третият опит на българския лекарски съюз да предложи
Коментари Харесай

БЛС ще предложи рангово заплащане при възнагражденията на лекарите

" Това е третият опит на българския лекарски съюз да предложи някакъв модел на финансиране и образуване на възнаграждение на нашия труд ", това съобщи ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров пред bTV.

Той акцентира, че все още група икономисти създава план-решение, който да бъде показан скоро пред работна група, инициирана от Министъра на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

" Сърцето на модела е, че тези хора оферират няколко съществени неща. Предлагат в българското опазване на здравето да се вкарат длъжности и рангове за лекарите по този начин, както е в Германия и други европейски страни ", посочи като предложение Маджаров.

Авторите на тези 94 страници поеха ангажимент, там където би трябвало да бъде предпазено предлагането пред специалисти, да вземат участие те, тъй като трудът е доста огромен. Те разясняват всеки собствен извод. Диспропорцията в районите би трябвало да се преодолее през намеса от страна на страната, добави той.

Според него, в случай че този модел бъде признат при работата на лекарите, по-късно той може да бъде прибавен и към медицинските сестри и санитарите.

Всички оферти до в този момент нямаха аргументация, настоя доктор Иван Маджаров.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР