Това е то, случаят с експлозиите на “Северен поток е

...
Това е то, случаят с експлозиите на “Северен поток е
Коментари Харесай

Украинците разкопаха Черно море и взривиха газопровода в Балтийско

Това е то, казусът с детонациите на “Северен поток ” е позволен, можете да се разотивате. “Ню Йорк Таймс ” Times, цитирайки доста „ надеждни източници от силите за сигурност на Съединени американски щати “, елементарно и просто „ потвърди “, че газопроводът е взривен от „ група проукраински деятели “, които нямат нищо общо с Вашингтон или Киев. Специално се акцентира, че измежду диверсантите-любители не е имало жители нито на Съединени американски щати, нито на Англия.

Любопитно е, че НЙТ основава невероятните си констатации на стабилен мотив: „ Украйна и нейните съдружници се считат от някои публични лица за имащи най-логичния евентуален претекст да нападат газопроводите. “ Но американският вестник не посмя да спомене кой от " съдружниците " на Киев най-вече се е противопоставял на строителството на " Северен поток " - не би било добре да се сочи с пръст Вашингтон като главен обвинен. Не е политически правилно!

Особено удивително е какъв брой мигновено тази нелепа информация беше подета от всички съществени западни медии, пробвайки се да я развият и да прибавят нови детайлности. Така немските държавни канали АРД, СВР и вестник “Цайт ” незабавно разгласиха резултатите от взаимното си „ следствие “ (колко синхронно съответства с разкритията на американските спецслужби!). От него следва, че група от шестима души е взривила газопровода (дори има конкретизиране, че са петима мъже и една жена): капитан, двама водолази, двама помощници и доктор. И се твърди, че са употребявали за офанзивата яхта, основана в Полша и благосъстоятелност на компания, благосъстоятелност на двама жители на Украйна.

Колко сполучливо е всичко! Яхтата е известна, към този момент е претърсена, знаят се имената на притежателите, прочут е съставът на диверсионната група,. И тук публицистите на доктрина би трябвало да си задават разумните въпроси: издадени ли са заповеди за арест на диверсантите? Вече открито ли е по какъв начин забележителният товар с експлозиви е минал свободно в Европа през границите? Разпитани ли са всички участници в тази терористична мрежа? И в случай че не, какво пречи всичко това да се повтори? Но по някаква причина нито американската, нито немската, нито английската преса, като че ли по сигнал, бързат да разпространят тази безумна версия и не задават сходни въпроси.

Спомнете си по какъв начин тази преса дълго се опитваше да заглуши доста по-авторитетното и правдиво следствие на лауреата на “Пулицър ” Сиймор Хърш. А тук всички съществени изявления единомислещо издадоха безусловно несмилаема история. От което се прави категоричен извод, към този момент изразен от прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков: „ Очевидно създателите на терористичната офанзива желаят да отклонят вниманието. Това очевидно е координирана партенка в медиите “.

Явно следствията на Хърш толкоз разтревожиха американските поръчители и изпълнителите на саботажа против сериозната инфраструктура на Европа, че трябваше безусловно „ в придвижване ” да сформират тази най-дива история. И това още един път демонстрира, че западните държавни управления и медии считат публиката си за изцяло примитивни създания, неспособни да обвържат обстоятелствата.

Сега да приемем (чисто хипотетично, схваща се), че някой прекъсне трансатлантическите кабели сред Съединени американски щати и Англия, които са сериозни за западния бизнес, или взриви подводните норвежки газопроводи, снабдяващи Европа. Всички схващат по какъв начин западните медии ще възприемат обявата, която ще твърди (с позоваване на „ най-авторитетните анонимни източници “, схваща се), че саботажът е осъществен от „ проаржентински деятели, които мечтаят да освободят Малвинските острови от британците “, или от аматьорска група поддръжници на шотландската самостоятелност. Ясно е, че сходни дивотии даже няма да бъдат обсъждани. Разбира се, в този случай незабавно ще бъде упрекната Русия, без значение от съществуването или неналичието на каквито и да било доказателства. Вече помним вълшебната фраза „ хайли лайкли “.

Между другото, оня ден се навършват тъкмо пет години от оня тайнствен случай в Солсбъри. Изглежда, това е превъзходен мотив за английските медии, които от дълго време са оповестили Русия за отговорна за отравянето, да си напомнят тази история, да зададат въпроси за хода на следствието и да се поинтересуват от ориста на Скрипал. Но в Русия тази годишнина беше отразена доста по-широко, в сравнение с във Англия. И къде внезапно отиде цялата " сензация "!

Прави усещане координацията и единството, с които западните медии подвигат звук или, в противен случай, мълчат за този или оня случай, терористична офанзива, бойкот, отравяне или ликвидиране. Колко единомислещо крещят „ хайли лайкли “ при липса на каквито и да било доказателства и по какъв начин им стоят езиците зад ззъбите, в случай че им бъдат показани обстоятелства, които по никакъв метод не се вписват в картината на „ свят, учреден на правила “. Същият свят, в който хегемонът има право да прави всевъзможни закононарушения на всички места по света, даже на територията на своите съдружници.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР