Това е тероризъм. Това е зло. Действията на Хамас нямат

...
Това е тероризъм. Това е зло. Действията на Хамас нямат
Коментари Харесай

Кинозвезди в подкрепа на Израел: Това е тероризъм. Зло. Няма оправдание

" Това е тероризъм. Това е зло. Действията на Хамас нямат никакво опрощение. "

Това се споделя в отворено писмо на над 700 експерти от развлекателната промишленост, в което показват поддръжката си за Израел и осъждат Хамас.

Това е първата сериозна стъпка от страна на развлекателната промишленост след смъртоносната офанзива на Хамас предходната събота, оповестява Euronews.

Гал Гадот, Ейми Шумър, Марк Хамил, Джейми Лий Къртис, Майкъл Дъглас, Бела Торн са единствено дребна част от звездите, подписали писмото, което беше оповестено от организацията с нестопанска цел " Творческа общественост за мир ".

То включва и апел към обществените персони в развлекателната промишленост " да се въздържат от шерване на дезинформация за войната " и да заобикалят усилването на всякаква " агитация ".

Ето и цялостният текст на отвореното писмо:

" Кошмарът, от който израелците се опасяваха в продължение на десетилетия, стана действителност, откакто терористите от Хамас проникнаха в израелските градове и селища.

Под прикритието на хиляди ракети, изстрелвани безсистемно към цивилното население, Хамас убиваше и отвличаше почтени мъже, дами и деца.

Те отвличат и убиват бебета и възрастни хора.

Изнасилват дами и осакатяват телата им.

Дефилираха по улиците и в обществените медии и нападнаха музикалния фестивал Supernova – донесоха гибел и опустошения на събитие, което празнуваше другарството и любовта.

Това е тероризъм. Това е зло. Действията на Хамас нямат опрощение или модернизация. Това са безчовечен терористични актове, които би трябвало да бъдат наказани от всички. Това е терористична организация, чиито водачи приканват за убийството на евреите на всички места.

CCFP приканва нашите другари и сътрудници от развлекателната промишленост да се изкажат уверено против Хамас и да създадат всичко, което е по силите им, с цел да призоват терористичната организация да върне почтените заложници на фамилиите им.

Докато Израел подхваща нужните стъпки за отбрана на своите жители през идващите дни и седмици, обществените медии ще бъдат залети от проведена дезинформационна акция, ръководена от Иран. Призоваваме всички да си спомнят за ужасяващите фрагменти, които идват от Израел, и да не ускоряват или да се поддават на тяхната агитация.

Мислите ни са с всички, които изпитват неизмерими равнища на боязън и принуждение, и се надяваме на деня, в който израелци и палестинци ще могат да живеят един до друг в мир. "

Междувременно, през днешния ден да изразят поддръжката си в Израел дойдоха на посещаване ръководителите на две от най-важните институции на Европейски Съюз – на Европейската комисия Урсула Фон дер Лайен и на Европейския парламент Роберта Мецола, добавя Euronews.

I have arrived in Israel with @EP_President to express our solidarity with the Israeli people in the wake of the horrific Hamas terrorist attack. pic.twitter.com/4ktjwabx14
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) October 13, 2023
" Пристигнах в Израел дружно с ръководителя на Европейския парламент, с цел да изразим солидарността си с израелския народ след ужасната терористична офанзива от страна на Хамас ", написа Фон дер Лайен в обществената мрежа X. " Тук сме с обръщение за взаимност. ", добави тя.

" Тук сме с обръщение за взаимност след най-тежката терористична офанзива, която Израел претърпява от години. Терорът няма да надделее. Начинът, по който реагираме, е от голяма важност. Можем и би трябвало да спрем Хамас и да създадем каквото можем, с цел да смекчим филантропичните последствия ", съобщи от своя страна Мецола в профила си в X.

Back in Israel.

We are here with a message of solidarity after the worst terror attack #Israel has endured in generations.

Terror will not prevail. How we respond matters.

We can - we must - stop Hamas. And do what we can to mitigate humanitarian [email protected]/VxMgnwi0eU
— Roberta Metsola (@EP_President) October 13, 2023 Днес Израел подреди на всички цивилни да изоставен северната част на Газа и град Газа и да се реалокират на юг от анклава в границите на 24 часа.
Според управляващите в Израел са убити над 1300 души, в това число към 900 цивилни, до момента в който телата на 245 бойци са разпознати.

От палестинска страна броят на починалите при бомбардировките набъбна до минимум 1500 души, в това число 500 деца, съгласно управляващите в Газа.

Още стотици хиляди хора в линията Газа са разселени.

Mинистърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин дойде през днешния ден в Тел Авив, с цел да се срещне с висши държавни ръководители и да се запознае с част от американското оръжие и помощта, която Вашингтон бързо даде на Израел.

Високопоставен чиновник в региона на защитата съобщи, че Съединени американски щати към този момент са дали на Израел бомби с дребен диаметър, както и ракети-прехващачи за системата " Железен купол " и ще бъдат доставени още.

Остин е вторият почитан чиновник на Съединени американски щати, който посещава Израел в границите на два дни.

Държавният секретар Антъни Блинкен дойде в района в четвъртък, а през днешния ден се срещна с палестинския президент Махмуд Абас в Йордания. По време на срещата с краля Блинкен разиска нападението на Хамас и напъните за освобождение на всички заложници, които бойците са взели. Блинкен " акцентира, че Хамас не пази правото на палестинския народ на достолепие и самоопределяне, и разиска методите за посрещане на филантропичните потребности на цивилното население в Газа, до момента в който Израел организира законни интервенции по сигурността, с цел да се отбрани от тероризма ".

По-късно в петък Блинкен би трябвало да отлети за Доха за срещи с катарски публични лица, които имат тесни контакти с управлението на Хамас и изследват опцията за замяна на палестински пандизчии в Израел против освобождението на десетки израелци и чужденци, взети за заложници от Хамас.

Блинкен ще направи къса спирка в Бахрейн и ще приключи деня в Саудитска Арабия - основен състезател в арабския свят, който обмисля нормализиране на връзките с Израел - развой, който с посредничеството на Съединени американски щати в този момент е спрян.

През уикенда Блинкен ще пътува и до Обединените арабски емирства и Египет.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР