Това е среща Европейски съюз-Турция, не е двустранна среща. Всеки

...
Това е среща Европейски съюз-Турция, не е двустранна среща. Всеки
Коментари Харесай

Захариева замаза отговора за тракийските бежанци, обвини БСП в спекулации

Това е среща Европейски съюз-Турция, не е двустранна среща. Всеки път, когато има двустранна среща, нашият министър председател пази ползите на България. Не за първи път значимият въпрос за обезщетяване на тракийските бежанци се слага в подтекста на политическите дивиденти. Това сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева.

По въпроса са основани работни групи, които организират съвещания. Ако е толкоз елементарно, от 1992 година насам за какво Българска социалистическа партия не съумяха да го решат? Есента ще има смесена комисия, на която ще се издигнат нерешените въпроси. Спекулациите, които сега се чуват, имат за цел да изместят фокуса от триумфите на българската външна политика. Самият факт, че се състои такава среща в България, е триумф, съобщи Захариева пред bTV.

Европа споделя на Турция, че би трябвало да се съблюдават стандартите и човешките права, в случай че Турция желае да стане член на Европейския съюз, добави Захариева. Тя уточни, че като резултати от срещата във Варна чака сигурност за българската граница и продължение на съглашението за бежанците. Темата на срещата е " Сигурност за България ", акцентира Екатерина Захариева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР